22 de ieri

This article has been written before more than 24months, information might old.

Da , noua mea varsta , 22 de ani , nu pot sa spun ca incrementarea anuala ma inveseleste , sincera mea parere s-a potriveste impecabil cu ceea ce zicea respectatul ( cel putin de mine ) filozof Nitzsche si anume ca de la 20 de ani inainte fiecare an in plus nu reprezinta decat toxicitate .

Totusi spre deosebire de larga majoritate eu nu am nici o dorinta arzatoare sa exist mai mult decat trebuie , si cat trebuie la mine se cuantifica doar printr-o simpla viata de durata inscrisa intre intervalul a carui maxim numeric nu depaseste speranta de viata din Europa . Iluzia unei vieti viitoare nu face decat sa iti tulbure actuala viata , credulul copil pentru care perspectiva generata de o promisiune a caror evidente sunt neclare , nu mai exista demult .

Avand 22 de ani am incercat sa fac o recenzie scurta a recentelor mele schimbari , intotdeauna mi s-a parut benefic pentru ratiune sa cataloghez ce s-a schimbat in modul meu de gandire , evident ca in general nu impartasesc publicului larg si nici chiar grupurilor restranse precum prietenii sau familia , schimbarile mele in materie de interpretare si analiza a totului ce ma inconjoara sau ma patrunde . Cu toate acestea am observat o schimbare notabila pe care as dori sa o impartasesc , mi-am schimbat intr-o oarecare masura perceptia despre zilele de nastere . Intotdeauna am crezut si inca mai sunt de parere ca oamenii in general dau o prea mare importanta aniversarii zilei de nastere , mai ales atunci cand exista eventualitatea ca un star sa implineasca o anumita varsta si aparitia unei simple zile calendaristice determina un intreg flux media de informatie inutila care poate genera alte subiecte de discutie la fel de inutile ca incipientul flux . La fel mie imi pare ilogic cand oamenii spun ca pot sa faca o anume actiune numai de ziua lor de nastere , pentru ca sincer in majoritatea cazurilor ceea ce afirma ca pot face in acea zi de cele mai multe ori e posibil in oricare zi , singurul lucru care e special si care nu se poate repeta decat in zilele de nastere , este faptul ca dobandesc o noua varsta .

Concret singurul lucru care s-a schimbat este perceptia in ce priveste posibilitatea unei zile grozave , insa am ramas la ideea ca orice zi este speciala numai daca apar anumite conjuncturi ( favorizate sau nu ) , si ca in esenta orice zi are aceiasi insemnatate .

Pe de alta parte reamintindu-mi ziua de ieri pot sa zic ca a fost probabil una din cele mai daca nu cea mai minunata zi din viata mea pe care nu o voi uita , cu toate ca poate ca in alte zile am fost sa spunem intr-un ambient mai confortabil , asta chiar nu a contat si cred ca pentru a nu stiu cata oara am realizat ca cel mai important nu e unde esti , ce faci , cat de slabit te simti ci cel mai important e cu cine esti . Da recunosc fericirea poate fi adusa chiar si de cele mai neinsemnate si simple lucruri , mereu am crezut asta , si am stiut ca daca in viata uiti sa te bucuri de cele mai simple lucruri la un moment dat nu o sa mai stii deloc sa te bucuri si toata viata va trece pe langa tine ca un film plictisitor , la al carui sfarsit desi ai fost si actor si spectator realizezi cu ingrijorare ca nu iti mai poti aduce aminte filmul vietii tale .
Trebuie sa ai abilitatea de a simti si a te bucura de orice sunet din natura , de un aer rece si curat , de bataia vantului care iti racoreste fata , de respiratia si caldura persoanei de langa tine , de stralucirea lunii si a stelelor , de un zambet sincer si cu subinteles . Si atunci cand te bucuri de orice lucru minor nu uita sa memorezi senzatia ca si cum e singurul lucru pentru care de fapt traiesti . Vor venii momente grele mai apoi cand vei putea zambi retraind senzatiile care multi dintre noi nici macar nu le cunosc existenta .

Share the joy

2 Comments

  1. azrael-sub7 august 15, 2011
  2. nullbyte august 15, 2011

Leave a Reply