310218 de cuvinte

This article has been written before more than 24months, information might old.

Sincer sa fiu niciodata nu am apucat sa arunc o privire ampla asupra subiectului ” bash scripting ” , desi am fost de cateva ori interesat , problema e ca nu aveam inca o utilitate in care sa aplic functionalitatea acestui limbaj scripting , insa acum cateva zile am vrut sa aflu cat cate cuvinte au fost impartite intre mine si o persoana foarte speciala prin intermediul internetului .

Asa ca am scris repede un script bash pentru a-mi satisface aceasta curiozitate , scriptul arata dupa cum urmeaza :#!/bin/bash
clear
countimwords()
{
WORDS=0
for PATHFF in `find | egrep -w "1ally.*html|tessi.*html"`
do
local MPTEMP=0
MPTEMP=`sed "s/<[^>]*>//g" $PATHFF | wc -w` # Remove tags
WORDS=$(($WORDS + $MPTEMP))
MPTEMP=`cat $PATHFF | wc -l`
WORDS=$(($WORDS - $(($MPTEMP * 2)))) # Remove date and name
done
echo $WORDS
}
cd "/media/C/Documents and Settings/azrael-sub7/Application Data/.purple/logs/"
imtotal=$(countimwords)
cd "/home/azrael-sub7/.purple/logs/"
imtotal=$(($imtotal + $(countimwords)))
echo "Total Words = $imtotal"

Raspunsul este deja evident , si anume in termen de doar doua luni si cateva zile am scris intre noi nu mai putin de 310218 de cuvinte , si acestea au fost cuvintele care le am scris doar prin intermediul internetului si numai cand le am scris fiind pe o masina personala .

Caci cuvintele vorbite fata in fata , cele din nenumaratele mesaje telefonice prin telefon sau prin alte metode numai Dumnezeu ( adica nimeni , e doar o expresie ) le-a contabilizat .

310218 , de cuvinte nu e un numar mare , ce poti spune cu 310218 de cuvinte de multe ori ori poti spune doar cu 3 , cu un simplu te iubesc sau o simpla privire , si totusi cercetatorii spun ca peste 75% din tot ceea ce vedem este influentat de limbaj , presupun ca nu exista un numar de cuvinte exprimate intre doua persoane care sa poata produce cunoasterea pe deplin a unei persoane , dar cu siguranta numarul cuvintelor este in directa proportie cu facilitarea cunoasterii unei persoane , cu toate ca ar trebui sa luam in calcul si flexibilitatea si instabilitatea unui individ mai ales din perspectiva ideilor si a aspiratilor .

310218 de cuvinte care pot insemna 1241 de pagini , 27920 de linii scrise , 1551.09 de ore daca se scriu 200 de cuvinte pe minut , 310 ore de citire la 1000 de cuvinte pe minut , 5.6 kilograme de hartie , 1.89 MB / 15.14 Mb informatie in codificare 8 bit , 20% dintr-un copac , 1.82 * 10^6 caractere la 5.1 media caracterelor pe cuvant .
Si cel mai important daca ne spuneam 1.79 de cuvinte pe minut inseamna ca am vorbit neincetat 2 luni 24 din 24 ….. in rest ce sa spun doar cuvinte .

Share the joy

Leave a Reply