4 ani RMT

This article has been written before more than 24months, information might old.

RMT sau Romanian Metal Torrents va implini incurand 4 ani de existenta in acest timp probabil a avut cel mai mare numar de torrente active cu muzica metal , ceea ce e o realizare destul de importanta .
Desi exista zeci de mii de trupe de metal , sunt cu adevarat foarte putini interesati de asa ceva , trebuie sa recunoastem ca cel putin in Romania nu cred ca sunt nici macar 4% din romani care asculta asa ceva .
Si chiar daca Romania este o tara unde muzica metal a intalnit poate cea mai slaba sansa de afirmare , in aceasta tara exista cel mai reusit torrent tracker pe acest domeniu . Si nu o spun eu ci o spun oamenii de pe forumuri care cauta o sursa vasta si sigura de metal .
Marturisesc ca desi ascult mai bine de un deceniu acest tip de muzica , nu folosesc prea mult acest tracker asta pentru ca din fericire am o viteza ≈ 2-3 MB in Europa lucru care imi satisface toate nevoile . Mai ales ca eu caut tot felul de trupe mai ciudate care se gasesc mai greu din pacate , si avand in vedere ca am acumulat ≈ 600 GB nu prea mai caut intens muzica . Imi ia peste 30 de ani sa ascult tot ce am si nu stiu daca am ascultat macar 15% din tot .
Si ca multi dintre voi ascult multe dintre melodii la nesfarsit pana ma plictisesc si trec la alte trupe urmand acelas procedeu lucru care face imposibil sa ascult tot ce am .
Am avut placerea sa intalnesc o parte din staff sau mai bine zis marea parte a staff-ului , au mai aparut discrepante / divergente / animozitati , ma rog din ce am vazut sunt dezbateri serioase pe orice lucru insignifiant ceea ce da impresia de rigurozitate , deci ca nou user daca nu cunosti si nu esti loial esti complet ” screwed up ” .
Staff-ul are mare grija de utilizatorii de acolo habar nu am cati useri au fost stersi pana acum dar pariez ca in 4 ani s-au sters cam de 10 ori cel putin cati utilizatori sunt acum in total . Spre exemplu unii administartori intra acolo din 5 in 5 minute , anu trecut am fost la un concert ( lamentabil ) si unul dintre administratori intra de pe telefon sa verifice anumite lucruri , fapt care cel putin mie mi s-a parut exagerat , adica mi s-a creat in minte imaginea ca asemenea comportament se poate aplica in orice ipostaza si in orice locatie indiferent de natura actiunilor pe care le faci este absolut necesar sa verifici ceva ceea ce imi depaseste cu mult capacitatea de intelegere .
Pentru mine cel mai important lucru e longevitatea cu cat e in viata mai mult cu atat mai bine , statisticile de gen : „am ajuns la un nou record cu 3 conexiuni in plus fata de acum doua zile ” , mi se par inadecvate .
Totusi pentru cei care nu stiu RMT nu permite / tolereaza adaugarea torrentelor cu metal romanesc , deci „R”-ul din RMT poate fi oarecum paradoxal . Bineinteles ca putem sa ne imaginam ca spiritul este atat de nationalist incat permite ca tupele romanesti sa fie pagubite si atunci „R”-ul capata automat un sens . Totul depinde doar de perspectiva .
Este tarziu si din pacate mai am lucruri de facut asa ca ma opresc aici . La multi ani RTM .

Share the joy

One Response

  1. Noxarethor martie 2, 2010

Leave a Reply