Alter Ego

This article has been written before more than 24months, information might old.

alter egoAlter Ego un joc de tip ” adventure ” legat putin de black mirror ( cei care stiu ) , dar mai nereusit dupa parerea mea , mi-a placut interfata desi toate problemele de tip puzzle sunt foarte simple , jocul are un gameplay de maxim 4-5 ore incluzand ascultarea tuturor dialogurilor . Nu am gasit bug-uri grave doar cateva locuri unde nu mi se vedea caracterul ( era invizibil ) dar asta e mai mult probabil de la o incompatibilitate software-hardware .

Alt bug care mi s-a parut grav a fost ca s-a blocat executabilul care rula jocul la scena in care trebuia sa jefuiesti o casa impreuna cu Brian prietenul unui „ego” din joc , cand am incercat un mecanism la o masa de sah din casa , oricum in afara de acea blocare neplacuta a jocului nu a mai existat alta experienta neplacuta .

Povestea in schimb lasa mult de dorit este oarecum legata de povestea din black mirror 2 dar foarte vag , se face decat o mica reamintire prin dialoguri de castelul ars al carui proprietari erau mai mult creaturi satanice decat oameni , insa datorita faptului ca actiunea jocului se petrece prin 1800 , o legatura evidentiata intre legende ar fi creat prea multe semne de intrebare asa ca s-a evitat pana la urma daca anumite legende le clarificam cum vom mai putea scoate jocuri viitoare pe aceiasi tema ?

De fapt producatori nici nu si-au propus sa faca o poveste de tip adventure asa cum se cuvenea ci au ales mai mult o tema psihologica relativ usor de inteles dar care nu iti ofera prea multa satisfactie tocmai pentru ca o astfel de poveste mai mult psihologica nu are o cursivitate asteptata creeaza povestiri in rama se intoarce si reintoarce , apar scenarii ipotetice , ganduri in toate directiile .

Toata ideea se invarte in jurul a 2 entitati diametral opuse ca metode dar poate identice ca personalitate a caror destine au fost reprezentat poate de la inceput si in mod sigur pana la sfarsit unul singur .

Ocultismul cu care eram obisnuiti in astfel de jocuri este undeva pe la genunchiul broastei , nici macar nu mai iti dai seama ca e un joc cu vampiri , nimic intunecat , nimic macabru , totul pare relativ normal .

Controlarea a mai multor caractere in jocurile de tip adventure nu imi este straina dar toate acele caractere faceau parte din aceiasi poveste , pe cand in alter ego incepi cu povesti diferite pana se unesc , iar in primele scene poate fi enervat ca ti se da alt caracter alta poveste care nu are nici o legatura cu nimic , nici cu cinematica care ai vazut-o in intro si nici cu ce ai jucat pana atunci . Am fost uimit ca in unul dintre topurile de pe gamespot a fost clasat pe locul 6 a jocurilor din acea saptamana , va spun sincer black mirror 2 mi s-a parut mult mai bun . Dar abordarea fiind cu totul neobisnuita pentru un joc advanture poate crea o noua experienta totusi am sa repet ca am simtit lipsa problemelor complicate , povestea nu a fost spectaculoasa dar nici nu te adoarme .
Pe scurt scenariul incepe cu un hot , care era incriminat nevinovat ( doar de data aceasta ) , acest hot cu demnitate si onestitate temporara dorea cu orice pret sa isi inceapa o noua viata in America , din pacate era un englez care nu avea bani sa paraseasca Marea Britanie , insa avea un plan un prieten Brian , cu care crescuse impreuna si aveau multa experienta in ceea ce consta viata de strada il astepta intr-un orasel , in care el urma sa fie inchis , evadeaza si isi intalneste prietenul , de aici problema se complica , activitatea sociala a oraselului era puternic legata de un zvon ocult al unui nobil William care era o un ucigas in serie si de care toata lumea se temea si il numea bestia alba ( ” White Beast ” ) , se presupune mai tarziu ca era vampir , iar in ziua inmormantarii Brian si cu Tim ( unul din cei 2 protagonisti ) se intalnesc in cimitir . Si din aceasta cauza Tim ajunge printr-o coincidenta voita un suspect in urmatoarele crime care se vor produce in si pe langa cimitir , si am spus ca Tim voia sa fie suspect pentru ca deja era incarcerat din cauza ca fusese prins impreuna cu Brian cand vroiau s jefuiasca , o casa a unui nobil ca sa poata pleca amandoi in America .
Tim evadeaza si din suspect ajunge mana de lucru al unui nou detectiv Briscol ( al 2 caracter al 2 ego ) , care in schimb ii va promite libertatea pe care nu a avut-o printr-un bilect catre America , bilet care in final il obtine in zadar , finalul se contureaza prin ramanerea lui Tim in inchisoare si moartea lui Briscol , omorat de „angajatul” unui nobil care a omorat toti martorii de la cimitir , astfel legenda ramane vie , si noi murim intr-un fel sau altul .

Evident in astfel de poveste exista si o mica iubire intre Tim si o fata de la spalatorie , iubire care se destrama cand Tim ajunge a 3 si pentru ultima data la inchisoare . Personal mi-a placut ca jocul a evitat povestile care se bazeaza in principal pe iubiri siropoase , black mirror nu face exceptia asta dar la sfarsit demonstreaza ca iubirea nu asa cum pare si ca iubita ta poate fi de fapt un demon care iti este sora si vrea sa te omoare ca ea sa traiasca vesnic . Dar black mirror 2 e alt joc si poate o sa vorbesc despre el alta data pana atunci nu ratati Alter Ego e un joc simplu si relaxant .

Share the joy

One Response

  1. oblivion ianuarie 16, 2011

Leave a Reply