Calcul Electoral

This article has been written before more than 24months, information might old.

Cred ca mi am format un obcei din a nu  ma prezenta la vot , nici ieri nu am fost si sincer nu prea aveam de ce , se stie ca in Romania cine castiga simpatia pensionarilor , are sansele cele mai concrete sa devina presedinte , si asta se dovedeste printr-un calcul simplu , dupa cum urmeaza , in Romania sunt aproximativ 13 milioane de pensionari , acum nu stiu cate milioane de romani au dreptul sa voteze dar pensionari sigur au acest drept ,  deci prin aproximare putem spune ca procentajul pensionarilor care fac parte din masa electorala este defint de fractia 13/19 echivalent cu procentajul 68.42% , acest procentaj nu reprezinta puterea electorala a pensionarilor pentru ca trebuie sa luam in calcul si procentajul celor care nu se prezinta la vot , iar acest procentaj trebuie distrubuit intre pensionari si restul masei electorale , acum ca sa putem sa distribuim procentajul acesta trebuie sa luam in calcul care dintre cele doua mase ( pensionarii si restul ) sunt mai prezenti la vot ,  cred ca toata lumea cunoaste ca pensionari isi doresc sa voteze si sunt mai prezenti la vot din numeroase considerente , asa ca vom acorda un procentaj al  prezentei dupa cum urmeaza ( si voi fi foarte indulgent ) 60% pensionari prezenti 40% restul masei electorale , acum putem calcula puterea electorala estimativa a pensionarilor adica  60% din numarul total al pensionarilor(13 milioane ) 60% din 13 = 7.6(milioane) , unde 7.6 inseamna pensionarii prezenti la vot si reprezinta 40% din totalul populatiei , iar restul alegatorlor sunt 40% din 6 =  2.6(milioane) adica ~13% din totalul populatiei , deci 53% au fost la vot , unde circa 40% au fost pensionari  iar 13% restul oamenilor ..

Asa ca nu am nici un motiv sa ma duc la vot pentru ca oricum pensionarii decid si marea parte a lor mai ales cei care traiesc in mediul rural sunt usor de manipulat de catre partide si oamenii politici .

Share the joy

One Response

  1. ceostoy noiembrie 26, 2009

Leave a Reply