Cruzime hai sa comentam aiurea

This article has been written before more than 24months, information might old.

fara cainiSincer nu am mai putut sa ma abtin si din pacate , nu e prima data cand mi se intampla , dar amenintarile pe net la persoane care comit cate un act de cruzime fata de animale ma exaspereaza , cand citesc ce scriu unii ” oameni ” efectiv innebunesc , si ma intreb surprins cum de oamenii atat de usor blestema , injura , ameninta cu moartea , sau cu torturi sadice alte persoane pe care nu le cunosc , adica chiar daca luam in considerare ca persoanele se fac vinovate cum sa ceri pedeapsa cu moartea pentru uciderea unui animal , adica in creierul meu mi se formeaza doar ideea ca viata unui om are aceiasi valoare ca viata unui animal .

Si da ! Majoritatea comentarilor pe care le am vazut dau dovada de mult mai mult sadism decat pot eu sa imi inchipui , nu inteleg daca exista oameni care iubesc asa mult animalele de ce nu se muta in padure sau in Africa ? De ce le distrug habitatul de ce le tin in lesa sau le dreseaza , de ce le mananca , de ce nu le lasa absolut libere ?
De ce ? , pentru ca daca am face aceste lucruri nu am mai putea avea societatea pe care o avem noi astazi , am ajuns astazi unde suntem prin eliminarea a mii de specii si milioane de animale , nu stiu daca e benefic sau nu pentru umanitate stiu doar ca daca ele nu ar fi pierit noi poate astazi nu mai existam si in mod sigur daca existam eram intr-un numar mult mai mic .

Cred ca stabilirea prioritatilor si problemelor importante mereu a fost ceva complicat pentru romani , cursul normal si benefic al lucrurilor nu s-a putut niciodata masura cu etica in Romania , nu conteaza adevarul ci conteaza ” datina ” , propriile noastre superstitii si aberatii inventate ne tin si ne au tinut mereu din procesul dezvoltarii ca societate , si cred ca lucrurile acestea sunt legate ireversibil si de faptul ca suntem asa creduli ca natie si vom fi in continuare pana cand nu o sa incetam sa renuntam la lucrurile irationale care ne definesc .

Gresim mereu cand incercam sa calculam viata printr-un unghi individual , si uitam des de circumstante , de timpul in care traim si de modul general in care ne comportam in viata de zi cu zi , uneori evadam si toti dintre noi au impresia ca sunt deasupra cuiva cand de fapt viata de cele mai multe ori e importanta doar pentru noi , si aici nu vreau sa promovez impasibilitatea ci ma refer ca atunci cand ne exprimam prin cuvinte si amenintam cu moartea sa ne imaginam ca ceea ce facem nu numai ca este grav dar ca de cele mai multe ori noi nu o gandim ca si cum am face-o , ci doar suntem falsi si comentam aiurea, latram la luna , iar daca nu am comenta aiurea inseamna ca a doua zi chiar ar trebui sa luam un cutit in mana , si daca l-am lua si am ucide pe cineva care nu ne-a facut nici un rau inseamna ca nu mai suntem in deplinatatea facultatilor mintale din moment ce vrem sa ucidem fara sa ne aparam pe noi si ce ne apartine .
As vrea ca cei care vorbesc atat de moarte si ameninta mereu si am intalnit multi de-a lungul timpului , as vrea sincer sa intre intr-o competitie unde toti vor sa se omoare , ceva legal , si acolo ar intelege ce inseamna sa ii doresti cuiva moartea fara motiv .

Acesta e clipul :

Nu spun ca e normal ce a facut dar sa amenintam cu moartea o minora mi se pare mult mai deplasat

Share the joy

Leave a Reply