Cunoaste-l

This article has been written before more than 24months, information might old.

Am vazut ca a aparut o noua organizatie guvernamentala sustinuta din banii fondurilor phare , care a demarat o campanie ” [SPER] Stop prejudecatilor despre etnia Romă „( in general nu scriu cu diacritice dar aici e important sa se inteleaga )” .
Ei bine si unul dintre sloganele lor este ” Cunoaste-ma/Cunoaste-l inainte sa ma/il judeci !” , dar probabil ca sloganul corect ai fi fost ” Cunoaste-ma in tramvaiul 25 inainte sa ma judeci ! ” .
Sa va spun ca tocmai astazi cand ma intorceam dintr-un anumit loc si ma aflam in tramvaiul 25 ( eram destul de trist ) , cand observ o altercatie verbala intre un batranel de aproximativ 67 de ani si vro trei romi , unu dintre ei il calcase pe picior pe batranel . Batranul a spus ceva de genul : ” Domne nu simti ca ma calci pe picor ? ” , la care tiganul : ” Ia vezi-ti mousule de treba ta , ca daca iti trag un pun in gura … ! ” , normal ca dupa astfel de agresiune verbala batranul a inceput sa tipe ca un tignit : „golanilor,derbedeilor etc” , la urmatoarea statie ( Piata Progresul ) tiganii coboara , si urca 2 politisiti , batranul le zice sa ii opreasca pe tigani . Polititistii nu il baga in seama si cand s-au suit in tramvai au inceput sa il ia in ras si sa zica ca e nebun , bineinteles ca nimeni nu a zis nimic din ce se intamplase . Dupa o statie sau doua ( dupa ce coboara politistii ) , una din babe zice : ” Ce lasi sunteti , un popor de lasi … ! ” . Eu sincer as fi facut ceva altadata chiar m am implcat , in metrou pe la statia aviatorilor dar acum eram trist ( dupa cum zis inainte ) si de atunci m am mai maturizat si stiu ca mare lucru nu se rezolva daca ma implic numai eu trebuie sa ne implicam toti !

Oricum ani de-a lungul am tot asistat si am fost martor la astfel de evenimente neplacute , realitatea este ca tiganii care traiesc in satre si nu sunt in stare sa inteleaga ce inseamna onestitatea si respectul fata de oameni sunt IRECUPERABILI , socitatea ar trebui intr-un fel sau altul sa scape de ei , mai tarziu sau mai devreme vor deveni natie inlocuitoare nu doar conlocuitoare pentru ca se imultesc intr-un ritm alarmant .

Pentru mine toate aceste campanii pentru protejarea minoritatilor nu sunt decat o forma de jignire la adresa intregii Romanii , minoritatile trebuie sa se conformeze cu majoritatea , nu noi trebuie sa ii urmam pe ei ci ei trebuie sa ne urmeze pe noi .

Am gasit si un clip care s-ar putea sa va ofeseze pe unii dintre voi :

YouTube previzualizare imagini
Share the joy

Leave a Reply