Cuprins de ameteala .

This article has been written before more than 24months, information might old.

Orice animal are un control relativ asupra corpului sau , control care poate fi mai dezvoltat sau mai putin dezvoltat cert este ca lipsa acestui control te-ar exclude din randurile ” semenilor tai cu functionare normala ” , exista insa anumite momente in care chiar si fiintele cu un control dezvoltat ajung sa isi piarda aceea abilitate de control asupra corpului propriu .

Ca fiinta vie aflata pe tera te bucuri de posesia a numeroase functii interne complexe pe care rationamentul nu le poate controla daca contractia majoritatii muschilor poate fi controlata printr-o comanda ce este accesibila la nivel rational , contractia muschiului miocardic sau al altor mii de muschi nu poate fi controlata constient , poate exista persoane care zic ca muschiul miocardic se poate controla dar si prin absurd daca ar exista asa ceva sunt cazuri extrem de rare si scopul meu era sa dau doar un exemplu , insa toate organele au anumite functii ce nu pot fi controlate in mod constient !

Desi functiile organelor interne nu pot fi controlate exista factori ce pot afecta decursul normal al functiilor locomotorii . O stare datorata functionarii incorecte a totalitatii functiilor locomotorii a unui mamifer este ameteala .

Acum am ajuns la partea unde o sa citez din proprie experienta , imi pare rau insa ca nu stiu spre exemplu cum se simte un alt tip de mamifer sunt convins ca multe dintre anumite mamifere ajung sa intre in aceasta stare !

Dupa mine ameteala se imparte in cateva tipuri de ameteala si aceasta impartire se datoreaza factorilor care au o natura diferita .

1 ” Ameteala cauzata de soc ” – ameteala cauzata de soc este una dintre cele mai grave se poate intampla la un impact nefericit dintre corpul tau si alte obiecte , la depunerea unui efort considerabil sau la o sperietura groaznica si sa nu uitam o subnutritie indelungata si dura ….

2 ” Ameteala energizanta ” – aceasta ameteala are o singura cateva cauze cum ar fi prea mult oxigen , puls si tensiune arteriala marita , se poate ajunge la aceasta ameteala consumand tot felul de energizante , sau daca bagi in tine oxigen 100% ( exista tuburi este o experienta foarte straine ) sau daca respiri foarte foarte repede

3 ” Ameteala Alcoolica ” – aici toti stiu despre ce e vorba , efectul se observa peste putin timp dupa ce consumi o cantitate mai mare de alcool , alcoolul avand numeroase efecte ce determina starea de ameteala printre efecte se numara si un efect neuro-toxic scazut .

4 ” Ameteala Visatoare ” – este o ameteala atipica se caracterizeaza prin lipsa de concentrare , rationamentul functionand la standarde mai mici decat in mod normal aceasta ameteala provina din lipsa de odihna

Probabil sunt si alte tipuri de ameteala pe care eu inca nu le am simtit dar acestea mi s-au parut cele mai frecvente concluzia personala e ca intotdeauna cand apare aceasta stare de ameteala encefalul/creierul este in mod sigur afectat s-au ii lipseste o anumita conditie pentru ca el sa functioneze in stare perfect normala

Share the joy

2 Comments

  1. ceostoy mai 14, 2008
  2. WraiTh mai 12, 2008

Leave a Reply