Depresia part1

This article has been written before more than 24months, information might old.

Boli rezultate datorita depresiei mintale. – O atitudine multumita si un spirit voios inseamna sanatate pentru trup si putere pentru suflet. Depresia, tristetea si confuzia reprezinta cauza cea mai prolifica a bolilor fizice.

Multe dintre bolile care afecteaza sanatatea oamenilor sunt rezultatul depresiei mintale. – MH

Depresia ca rezultat al unei mandrii respingatoare. Unii manifesta un spirit distant si rece si o mandrie respingatoare, care ii inhiba pe cei ce se afla in sfera lor de influenta. Aceasta atitudine este contagioasa , ea creeaza o atmosfera care risipeste bunele intentii blocheaza spiritul natural al simpatiei, cordialitatii si iubirii omenesti si, sub influenta ei, oamenii sunt frustrati, iar dorinta lor de a fi sociabili si generosi este anihilata.

Aceasta stare de depresie nenaturala afecteaza nu numai sanatatea spirituala, ci si sanatatea fizica. Confuzia si raceala unei asemenea atmosfere nesociabile se reflecta in infatisarea exterioara. Fetele celor ce sunt binevoitori si intelegatori vor straluci de lumina adevaratei bunatati, in timp ce infatisarea acelora care nu cultiva ganduri bune si motive neegoiste va trada sentimentele ascunse din inimile lor.

Depresia mintala cauzata de lipsa aerului proaspat din incaperile inchise. – Efectele produse de lipsa aerului si a ventilatiei in incaperile inchise sunt urmatoarele: organismul isi pierde vigoarea si sanatatea, circulatia sanguina este precara, sangele circula cu dificultate in organism, deoarece nu este purificat si vitalizat de aerul curat si proaspat de afara. Mintea devine confuza si deprimata, iar sistemul nervos este iritat, fiind posibila aparitia starilor febrile si a altor suferinte acute.

Confuzia si depresia rezultate din insuficienta oxigenului. – Plamanilor trebuie sa li se asigure o cat mai mare libertate. Capacitatea lor de respiratie depinde de libertatea de miscare, si daca plamanii sunt comprimati sau blocati, aceasta capacitate se diminueaza. De aceea, cei ce desfasoara o activitate sedentara vor suferi efecte negative, în special daca obisnuiesc sa stea incovoiati. Aceasta pozitie face imposibila o respiratie profunda. Respiratia superficiala devine curand un obicei instinctiv, iar plamanii isi pierd elasticitatea…

Ca urmare, organismul va fi alimentat cu o cantitate insuficienta de oxigen. Sângele va deveni mai vâscos si va circula greu. Substantele toxice care ar fi trebuit eliminate prin expiratie vor fi retinute în corp, iar sângele va deveni impur. Nu numai plamânii sunt afectati datorita respiratiei deficitare, ci si stomacul, ficatul si creierul. Pielea îsi pierde supletea, digestia este întârziata, inima oboseste, creierul este întunecat, gândurile devin confuze, tristetea se asterne in suflet, intregul organism ajunge deprimat si inactiv si este deosebit de predispus la boala.

O respiratie buna linisteste nervii. – Pentru a beneficia de un sânge bun, trebuie sa respiram bine. Inspirarea profunda si ampla a aerului curat, care umple plamânii cu oxigen, purifica sângele. Acesta dobândeste o culoare deschisa si transmite un flux datator de viata fiecarei parti a organismului. O respiratie buna linisteste nervii; stimuleaza apetitul si asigura o digestie mai buna; iar somnul va fi profund si odihnitor.

Hidropizia si o suferinta cardiaca tindeau sa produca stari depresive lui Ellen White.* – Suferinta fizica ma apasa greu. Ani de zile am fost afectata de o suferinta cardiaca, ce avea tendinta de a-mi provoca stari depresive si de a risipi credinta si curajul.

Folosirea unor puteri împrumutate conduce la depresie. –Datorita obiceiurile necumpatate cultivate în camin, organele digestive devin incapabile de a prelucra hrana care, în curând, va înceta sa satisfaca apetitul. O data înradacinate, obiceiurile nesanatoase genereaza dorinte nestapânite dupa o alimentatie mai excitanta. Ceaiul si cafeaua produc un efect imediat. Sub influenta acestor otravuri, sistemul nervos este iritat si, în anumite situatii, în perioada de început, intelectul pare înviorat si imaginatia mai vie. Datorita faptului ca aceste stimulente produc rezultate atât de agreabile, multi ajung la concluzia ca au realmente nevoie de ele, dar întotdeauna exista reactii adverse.

Sistemul nervos nu face decât sa împrumute, pentru prezent, putere din resursele viitoare, iar aceste stari de înviorare temporara sunt urmate de stari depresive. Senzatia imediata de bunastare, obtinuta în urma consumului de ceai sau cafea, constituie o dovada a faptului ca ceea ce pare a fi putere nu este decât excitatie nervoasa si, prin urmare, reprezinta un prejudiciu adus sistemului nervos. –

O atitudine respingatoare si rece în casatorie este o cauza a depresiei. – Când te-ai casatorit, sotia ta te-a iubit. Organismul ei era deosebit de sensibil; cu toate acestea, cu eforturi din partea ta si cu mai mult curaj din partea ei, sanatatea ei nu ar fi trebuit sa ajunga în starea în care se afla acum. Dar atitudinea ta rece si respingatoare, asemenea unui aisberg, a înghetat canalele iubirii si afectiunii. Spiritul tau distant si dispozitia ta de a cauta greseli au fost asemenea brumei ce cade peste o floare sensibila. Aceasta i-a înghetat petalele si aproape ca a distrus viata plantei. Dragostea ta pentru lume consuma toate trasaturile bune ale caracterului tau.

Sotia ta are o fire total diferita si este mult mai binevoitoare. Dar atunci când si-a manifestat înclinatiile ei generoase, chiar si în lucrurile nesemnificative, tu te-ai simtit ofensat si ai mustrat-o. Datorita spiritului tau ranchiunos, ai facut ca sotia ta sa simta ca este o povara costisitoare pentru tine si ca nu are nici un drept sa-si manifeste generozitatea pe cheltuiala ta. Toate aceste lucruri sunt atât de descurajatoare, încât ea a ajuns disperata si neajutorata si, neavând curajul si energia de a se opune, nu poate decât sa se consume în interiorul ei pâna la epuizare. Nervii ei sunt chinuiti de suferinta. Daca viata ei de camin ar fi fost buna, sotia ta s-ar fi bucurat de sanatate. Dar în viata ta de camin, demonii au fost asemenea unor oaspeti de seama, triumfând datorita nefericirii familiei voastre.

Starile depresive, rezultate ale excesului sexual. – Foarte multe familii traiesc într-o stare dintre cele mai nefericite, deoarece sotul si tatal permite ca instinctele animalice ale firii sa domine asupra naturii morale si intelectuale. Ca rezultat, adesea, atmosfera caminului este marcata de un simtamânt de deprimare si letargie, dar rareori este constientizat faptul ca la originea acestei stari se afla propria lor conduita necorespunzatoare.

Succesul poate fi urmat de o depresie temporara. – Ilie a suferit una dintre reactiile ce pot urma adesea dupa o perioada de manifestare a unei credinte puternice si dupa un mare succes. El s-a temut ca reforma începuta pe Carmel nu va fi durabila si era coplesit de descurajare. Pe vârful Pisga fusese plin de entuziasm, dar acum se afla în vale. Când se afla sub influenta inspiratiei Celui Atotputernic, Ilie a înfruntat cea mai severa încercare a credintei, dar în acest timp al descurajarii, încoltit de amenintarile rasunatoare ale Izabelei, când Satana parea sa câstige prin uneltirile acestei femei imorale, el si-a pierdut simtamântul sigurantei si al dependentei de Dumnezeu. Ilie a trecut printr-o perioada de entuziasm excesiv, iar reactia depresiva era teribila.

Share the joy

One Response

  1. Militaria august 24, 2008

Leave a Reply