Este razboiul necesar ?

This article has been written before more than 24months, information might old.

Cred ca aceasta intrebare divizeaza oamenii in doua categorii , oameni care cred ca este necesar si oameni care cred ca nu este necesar dar evidenta este ca indiferent de aparenta la una dintre cele doua tabere concluzionam rece ca razboiul este inevitabil . Personal cred ca cei ce cred ca nu este necesar au fost prea puternic indoctrinati si nu gandesc pentru ei insasi , au inghit si adoptat conceptii negandite individual , caci propaganda non-violentei este sustinuta fanatic de la inceputul secolului 21 .

Evident razboiul are cauze devastatoare si imorale care se traduc prin pura suferinta si orice om in deplinatatea facultatilor mintale este constient ca asa ceva este inuman si rau intentionat , insa majoritatea se opresc aici fara sa isi dea seama ca exista evenimente mult mai nefaste si mai tragice decat razboiul in sine , noi ca oameni traim intr-o falsa libertate care se constrange constant , iar efectul de constrangere este generat de persoane cu intentii malefice , avide dupa putere care nu se vor opri pana cand si ultima farama de libertate fictiva va fi naruita . O intrebare simpla care demonstreaza aceasta libertate fragila si doar ideologica este : ” De ce exista oameni a caror avere poate insuma averea a sutor de mii de oameni ? ” , este natural sa gandim ca oricata superioritate intelectuala ar exista o asemenea avere si concomitent putere si influenta nu se justifica decat prin faptul ca acel om are sub el poate zeci de mii de sclavi , deci iata oameni buni cum libertatea noastra nu se poate compara cu libertatea altora . Iar astfel de oameni , meschini care de regula stau in spatele butoanelor si ranjesc cu un rictus mefistofelic ne controleaza periodic , ne filtreaza gandurile , alimentele , obiceiurile si ne impun prin metode subliminale fortate sa gandim exact ce vor ei .

De aceea oamenii acestea care fac rau natiunilor odata identificati trebuie redusi la tacere si expulzati din functiile lor , astfel incat sa ne asiguram ca nu exista oameni ce degradeaza si altereaza masele dupa bunul plac .

Problema este ca astfel de oameni sunt atat de sus pusi incat nimeni nu ii poate inlatura , dar din fericire se mai extermina intre ei prin razboaie sau sunt exterminati de te miri ce soldat de grad inferior care nu stie ce face pentru ca in haosul razboiului nici o viata nu mai este sigura , nici chiar vietile celor mai influenti oameni , asa cum exista reactii in care echilibrul nu se poate restabili decat printr-o reactie dramatica , la fel este si cu razboiul , libertatea nu se poate restabili decat dupa un conflict armat .

Ideea de necesitate a razboiului este prezenta , in multe doctrine chiar cea crestina , in vechiul testament , daca aruncam o privire catre convietuitoarele noastre planetare , animalele observam ca natura conflictuala este prezenta pretutindeni , dupa principiul actiunii si reactiunii cand cineva ne controleaza trebuie sa ne opunem .

Eu insa am fost intrigat de aceasta dilema a necesitatii razboiului de catre un text de pe un forum unde , un utilizator ar fi spus ca este necesar , pentru ca milioane mor din terorism , iar la asemenea afirmatie ridicola nu am putut sa ma abtin sa nu raspund :

@JDK when millions of people died form terrorist acts ? , terrorism is a lie , is supported by governments . War is absolutely necessary cause we are way to many people for such a limited space , and if humans don’t wage war rich people will gradually enslave poor folks . To keep a balance between world powers , people must die , we have made hundreds of wars before and hundreds more will come , animals fight over power and territory , and we are pretty much as them , we need space and power to sustain our false freedom and pleasures , war is a bet were everyone tries his luck and skills to win power , and impose the rules . Is a pity though that you have a real chance to see that for yourself .

Share the joy

2 Comments

  1. panalu decembrie 31, 2010
  2. ven decembrie 26, 2010

Leave a Reply