Exista toleranta abosulta ?

This article has been written before more than 24months, information might old.

Stiu ca numerosi filozofi au abordat aceasta problema , in fond poti tolera un intolerant ? Si daca nu il poti tolera nu esti si tu la randul tau intolerant ?
Evident m-am intrebat si eu de ce exista persoane care promoveaza atat de vehement toleranta pe de-o parte dar pe de alta sunt intoleranti la fel de vehement impotriva altor persoane .

Eu unul nu am inteles niciodata persoanele care spun sa fii tolerant , pentru ca in definitiv nici ele nu sunt si nici nimeni nu este , cred ca nu e uman si nici posibil sa fii tolerant intru-totul .

Putem asadar se poate compara cat de tolerant e cineva analizand toleranta la totalitatea lucrurilor / actiunilor / oamenilor si asa mai departe care il inconjoara .
De unde cred ca oamenii care se caracterizeaza ca fiind toleranti gresesc , cuvantul tolerant nu poare fi folosit pentru o autocaracterizare , creeaza confuzie , daca nu spui exact cu privire la ce esti tolerant nu are sens sa o spui generic .

Da poti sa crezi ca o persoana care spune despre ea ca e toleranta , are un procent de toleranta mai mare decat cel de intoleranta , dar de unde putem stii exact ca ceea ce intra in procentul de intoleranta nu este de fapt mai important pentru majoritate decat ceea ce intra in procentul de toleranta . Pana la urma putem sa credem ca suntem toleranti cand de fapt nu suntem , de aceea cred ca e o alegere gresita sa ne consideram toleranti si sa promovam toleranta in tot .

Nu cred ca putem promova toleranta fara ca ea sa fie directionata si argumentata .

Share the joy

One Response

  1. Annabelle august 10, 2011

Leave a Reply