Fanaticii …

This article has been written before more than 24months, information might old.

Fanatic …. in majoritatea cazurilor fanatismul poate avea orice orientare insa cred ca cel mai grav este atunci cand ne gandim la fanatismul religios si devine chiar o drama atunci cand realizam ca sunt foarte multi fanatici religiosi chiar printre noi .

Orice religie care crede in orice fel de fiinta/entitate invizibila si din punctul meu de vedere inexistenta creaza fanatici , pe mine ma socheaza in general credinta si nu vorbesc aici neaparat de credinta unui crestin dar credinta in general mi se pare o tampenie atata timp cat se indreapta spre entitati fictive .

Adica in momentul in care sa zicem ca te antrenezi fizic luam un simplu exemplu si te gandesti ca acum o sa reusesti o performanta mai sesizabila decat ultima data , atunci iti trebuie credinta dar credinta ar trebui sa fie doar in proprile abilitati , vointa si determinare , nu in spirite , sfinti , demoni sau alte creatii imaginare ….

Nu am putut niciodata sa inteleg cum religia a reusit fara nici o dovada sa prosteasca atata lume , cred ca exista romane science-fiction mult mai intrigante decat povestile ancestrale cu care s-a indus o imaginatie atat de mult incat a devenit realitate pentru unii ….

Pentru mine e efectiv o crima sa ii impui capul unui copil cu tot felul de lucruri care nu au nici o baza , probabil religia e printre primele minciuni care o sa le auda un copil …..

Chiar ma gandesc la copiii acceea care au fost invatati de mici de rugaciuni si Doamne-Doamne care o sa ii ajute , si sa luam un pur exemplu o familie crestina si oarecum fanatica din punct de vedere religios , o familie foarte simpla : un cuplu ce are un copil sa spunem de circa 6 ani si aceasta frumoasa familie se afla in masina personala pe o autostrada si sufera un nefericit accident ( vine un drogat cu alta masina si ii izbeste ) si ambii parinti decedeaza si ramane copilul singur , si incepe sa se roage ca asa a fost invatat si se roaga si se roaga si se roaga si ajunge vai de el rugandu-se incontinuu ajunge prin orfelinate , batut , nemancat , si jegarat ….

Si atunci sufera un impact major cand isi da seama ca orice suferinta care o ai pe acest pamant nu o poate opri nici o divinitate , si ca oricat ar crede in acea divinitate ea nu o sa apara niciodata pentru simplul fapt ca nu a aparut vreodata ca sa mai apara si acum ….

Este prea multa nedreptate in lume ca sa existe ceva divin , spiritualitatea exista la alte nivele , spiritul se manifesta doar metaforic prin trairea unor experiente unice , insa nu exista sub alta forma … de asta oricum se pare ca numai eu sunt convins ….

Imi vine sa rad cand cineva ramane surprins cand aude ca alta persoana nu crede in Dumnezeu … Pentru ca stau si ma gandesc ca eu nu am putut sa cred vreodata in orice fenomen imaginar , eu nu cred si nu am sa cred niciodata in fantome , demoni , Satan , Dumnezeu , am destula imaginatie sa creez cand vreau orice Zeu dar daca il creez o fac numai ca sa ma amuz si imi dau seama dinainte sa mi-l imaginez ca nu exista …..

Share the joy

One Response

  1. gogetit octombrie 2, 2008

Leave a Reply