Fetusi si Paine

This article has been written before more than 24months, information might old.

Isterie , asta defineste ce s-a intamplat in zilele trecute , isterie dusa la extrem iar poate cel mai mult ma oripileaza ca la noi in Romania mediatizarea fara scrupule ale asa ziselor tragedii a devenit un obicei macabru .

Probabil ca acest trend s-a nascut timid odata cu aparitia stirilor morbide de la jumatatea zilei , in care tarani isi omoara nevestele si violatorii de babe cutreiera satele , stiri care atunci cand eram mic ma amuzau caci sa vezi cum arma crimei poate fi o ceapa , sau un cartof , sau sa vezi cum taranii romani se pot sinucide cu maciuca ( nici eu nu imi imaginez cum e posibil ) poate fi amuzant .

Totusi nu am inteles niciodata ce beneficiu aduc astfel de stiri , si ce sens are sa ” planga ” lumea , nu inteleg de ce se vrea acest fals umanism sa fim seriosi pe majoritatea nu ii intereseaza ca cineva a murit intr-un accident sau ca s-a sinucis sau ca a fost omorat , atata timp cat era cineva ( necunoscut ) rareori ne afecteaza , si toti plangaciosi care nu cunosc persoanele moarte sunt oameni care afiseaza o tristete falsa , se citeste pe chipul lor ca au ajuns la fata locului din lipsa de activitate.

Normal majoritatea ar zice ca sunt insensibil dar la ce ne ajuta atata sensibilitate ? La ce cand oricum oamenii mor nu pentru ca suntem insensibili ci pentru ca nu gandim , nu suntem calculati si nu luam in seama majoritatea riscurilor . Apoi ce rost mai are sa fii afectat dupa ce faptul e consumat , sentimental daca voiai , trebuia sa fii inainte caci dupa nu mai are nici un rost .

Ma gandesc la cati bani s-au cheltuit si cati s-au castigat cu tot circul asta cu bebelusii , pai cred ca exista familii , de romi mai ales , care pentru bani invartiti pe tot circul asta iti faceau o armata de bebelusi nu 4 nu 6 nu 10 , si oare cati mor oricum , nu in incendii , sute mor si nu conteaza , si exista vinovati adevarati si toti dintre ei nu patesc nimic . Spre exemplu aici se cauta cu sarg vinovatii , de parca nu in mai toate institutiile publice retele de curent sunt supra incarcate cu zeci si zeci de aparate achizitionate , peste tot e la fel se baga aparate se lasa acelasi circuite e normal ca la un moment dat sa cedeze undeva . Sutele de oameni care mor in diverse accidente in fiecare luna nu sunt decat din vina sistemului corupt in care traim , si prin care materiale neconforme produse de firmele coruptilor care sunt la putere ajung in industrie , si nu e decat vina sistemului corupt ca zeci si zeci de lucruri care pun in pericol viata oamenilor de rand ajung sa fie folosite , oameni corupti care prin luare de mita faciliteaza distrugerea sistemului privat , distrug conceptul de concurenta , distrug conceptul de calitate , niciodata nu o sa se rezolve nimic , pana cand cei care trag sforile nu vor fi pedepsiti capital si permanent , pana atunci totul e o apa de ploaie , circ , caini care latra la luna , si prosti care inghit si inghit la nesfarsit minciuni si promisiuni fantasmagorice asta e Romania , tara credulilor unde toti cred orbeste .

Share the joy

Leave a Reply