Firefox is not responding .

This article has been written before more than 24months, information might old.

Desi sunt multe rezolvari prezente pe net la aceasta problema , ma gandesc ca poate nu toti au aflat inca despre aceasta rezolvare , motivarea mea fiind ca oricum unul din sloganele firefox e „spread in the world ” asa ca daca nu ati aflat inca cum se poate rezolva aceasta problema acum sigur o sa aflati .

Desi adesea in momentul in care primim eroarea :

firefox is already running but is not responding. to open a new window you must first close

alegem mai mereu ” simpla rezolvare ” executata cu actiunea de a inchide/”ucide” procesul respectiv fie ca suntem pe linux fie ca suntem pe windows , normal procesul ramane sa functioneze in sistem atunci cand proceseaza scripturi , si lucruri „greu de digerat ” , si se intampla de multe ori sa ramana chiar intr-un „freeze state” , de aceea este recomandat sa nu permitem ca scripturile , si flashurile sa faca ce vor ele , dar despre asta am sa discut altadata .

Aceasta rezolvare se aplica numai in cazul in care procesul firefox.exe nu este pronit si totusi apare eroarea : firefox is already running but is not responding

Imediat voi trece la rezolvare cu singura mea mentiune ca aceasta rezolvare este prezenta mai pe toate sistemele de operare .

1. Prima etapa este sa navigham pana in directorul

( winme , win98 , win2000 , winxp ) :

C:\Documents and Settings\nume-utilizator\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profil-curent\

(win Vista , win 7 ) :

C:\Users\numele-de-utilizator\AppData\Mozilla\Firefox\Profiles\profil-curent\

( linux ) , aici depinde darin cele mai multe cazuri este urmatoarea adresa :

/home/nume-de-utilizator/.mozilla/firefox/profil-curent/

2. Localizam si stergem fisierul: parent.lock ( in mod normal are 0 bytes ) ( in cazul in care nu exista nu ar trebuii sa primiti la pornire nici o erroare precum ca firefox este deja deschis )

Fila parent.lock functioneaza ca un mijloc de detectare pentru a determina daca firefox-ul este deschis sau nu , la fiecare pornire , firefox-ul creaza acest fisier , iar de fiecare data cand va fi inchis , firefoxul va sterge acest fisier , in caz ca apare o problema iar firefox-ul nu va putea sa stearga acel fisier , la repornire , firefox-ul va „crede” ca este deja pornit si va reda eroarea : firefox is already running but is not responding. to open a new window you must first close .

Cel mai adesea eroarea apare atunci cand executam un shutdown , iar firefox-ul nu apuca sa se inchida ca sa stearga acel fisier , atat windows-ul cat si linux-ul ar trebuii fortat sa inchida toate procesele inainte de a oprii curentul …

La linux nu trebuie sa facem modificari comanda ” shutdown -h -P now ” ( drepturi root ) fiind suficienta , insa la windows exista cateva setari in registru care trebuie configurate printre ele se numara timpul de ucidere a programelor fortarea iesiri din memorie a dll-urilor cat si altele .

Share the joy

One Response

  1. BoogeyMan aprilie 25, 2009

Leave a Reply