Google Translate Germana ?

This article has been written before more than 24months, information might old.

De ceva timp m am apucat sa invat ceva germana , normal procesul este greu/lent (melcul in spatiu … ) si fara prea mari ( insesizabile ) rezultate . Si aici trebuie sa ii dau dreptate lui Mark Twain care spunea : ” Nu am stiut niciodata pana acum de ce a fost inventata eternitatea . A fost inventata ca sa ne dea noua o sansa sa invatam germana . ” , dar el a avut aproximativ 20 de citate despre limba germana si ma gandesc ca era fascinat sau obsedat de limba germana .
Acum poate cineva se intreaba care au fost motivele mele , sincer sa spun eu sunt un tip mai ” muzical ” , adica pentru mine sunetul are o mare importanta imi place sa analizez fiecare vibratie , sa simt fiecare sunet din orice mediu , ma ghidez dupa sunete daca aud un sunet ce imi trezeste interesul privirea mi se atinteste pe sursa sunetului . Am auzit intr-un documentar ca si oamenii la fel ca liliecii au un fel de functionalitate crerebrala de a depista sursa sunetlui , numai ca la om trebuie antrenata si are o performanta mult mai mica .
Cert e ca mie mi a placut cum suna limba germana , mi s-a parut ca e directa si ca are tot ce trebuie ca mie sa imi placa , spre deosebire de limba franceza care nu o suport .
E greu de explicat atunci cand trebuie sa dam definitii clare pentru o atractie , e ca si cum incercam sa ne explicam preferintele care au aparut instant , si care parca au fost demult intiparite in noi .

In fine am o melodie care se chema ” Millionen Frauen lieben mich ” adica „Milioane de femei ma iubesc ” sau cel putin asa mi s-a parut mie ca inseamna si m am gandit sa verific pe google .
Insa google stie foarte eronat germana , am vazut ca nu e in stare sa traduca mai nimic de abia daca iti traduce corect cand ii dai un singur cuvant , la propozitii intregi habar nu are de el .
Am facut si un experiment , la aceias propozite am adaugat cate un caracter nesemnificativ , si am observat ca se schimba propozitia intr-un mod dramatic .
Uitati cateva poze mai jos :

google translate german

google translate german

google translate german

google translate german

google translate german

google translate german

Share the joy

2 Comments

  1. Ionut octombrie 28, 2010
  2. ceostoy martie 6, 2010

Leave a Reply