Html Valid pe Single.php

This article has been written before more than 24months, information might old.

Indiferent daca codezi perfect fila single.php din themplate-ul tau nu vei obtine o pagina valida html datorita faptului ca in momentul in care se afiseaza un singur articol se executa si codul pentru afisarea comenturilor care contine o funtie de filtrare a carui id are o valuare care incepe cu _ mai precis : <input id="_wp_unfiltered_html_comment" name="_wp_unfiltered_html_comment" type="hidden" value="a83ae2d9c7" />

Dupa cum bine cunoasteti conform w3c ( The World Wide Web Consortium ) nu trebuie ca valoarea optiunii id a tagului input sa inceapa prin caracterul _ , din pacate cei de la wordpress.org se pare ca nu cunosc acest lucru ( RuSinE ! ) , totusi daca doriti cu orice pret sa aveti toate paginile valide , eu va pot arata o cale .

In primul rand eu cand fac o modificare la wordpress ma intereseaza sa nu modific fisierele interne ale platformei wordpress pentru ca daca le modifc voi fi nevoit sa le modific de fiecare data cand apare alta versiune de wordpress , si asa ceva nu am chef sa fac pentru ca inseamna ca pierd timpul de pomana .

Daca te intrebi daca poti altera codul intern fara sa modifici fisierele raspunsul este da sunt mai multe posibilitati insa cea mai usor de observat este prin fila functions.php din folder-ul care gazduieste continutul template-ului tau .

Daca template-ul tau nu are o fila functions.php este cazul sa creezi tu una , urmatoarea bucata de cod php plasata in functions.php te va ajuta sa ai o pagina valida :

<?php
//Fix Html Validation
// By azrael-sub7
remove_action('comment_form', 'wp_comment_form_unfiltered_html_nonce');
add_action('comment_form', 'az_wp_comment_form_unfiltered_html_nonce');
function az_wp_comment_form_unfiltered_html_nonce()
{
global $post;
$post_id = 0;
if ( !empty($post) )
$post_id = $post->ID;
if ( current_user_can('unfiltered_html') )
echo '<input type="hidden" id="wp_unfiltered_html_comment" name="_wp_unfiltered_html_comment" value="' . wp_create_nonce( 'unfiltered-html-comment_' . $post->ID ) . '" />';
} ?>

in acest fel nu va mai trebui sa faci nici o modificare indiferent daca faci update la wordpress in viitor , happy blogging !

Share the joy

Leave a Reply