Liber intr-un spatiu constrans

This article has been written before more than 24months, information might old.

Chiar ma interesa sa vad ce cadru legal exista pentru site-uri cu continut mai obscur si m-am impotmolit tare de tot in legislatie am tot stat si citit ore intregi la tot felul de legi din care mai de care mai ciudate .
Si stau sa ma gandesc ca mi-a luat peste 2 ore sa citesc cateva legi , ce sa spun unele sunt imense si se intind pe mii de randuri sa nu mai spun ca multe dintre ele par , daca nu chiar sunt anti-constitutionale .
Adica spre exemplu constitutia indica la articolul 30 dreptul la libera exprimare , dar in acelasi timp avem diverse numeroase legi care incalca acest drept .
Exista mesaje care sunt catalogate si etichetate ” continut ilegal ” fara nici o jena , si de cand am intrat in UE vad ca suntem semnatari in tot felul de legi cu caracter international care sunt o stupizenie , eu nu inteleg si nu am inteles niciodata cenzura .
Mi se pare normal ca fiecare om sa aiba dreptul sa spuna ce vrea , e normal si natural altfel daca cenzuram internetul e ca si cum am cenzura gandirea .

E mai simplu la americani cu amendamentele care sunt inamovibile , domnule spune amendamentu asa , ma pupi in cur si gata .
Nu ma stresezi cu alte legi tampite , adica macar ai o baza de unde pleci si asta iti creaza macar impresia ca esti mai liber pe cand in Romania cand te lovesti de tot felul de restrictii si ingradiri care de multe ori sunt aplicabile chiar daca incalca constitutia si nu ai nici macar niste drepturi simple care sa iti fie respectate te simti ca un sclav .

Si cei de la google au o politica plina cu metode ce au ca scop cenzurarea unor mesaje catalogate nejust ca fiind intolerabile , si de multe ori citirea si intelegerea politicii nu te ajuta deloc caci cei de la google te pot cenzura si in afara politicii ca asa vor ei . Si in cel mai bun caz iti vor spune ca ceea ce faci ( chiar daca nu poate fi pedepsit conform politicii ) ” dauneaza internetului ” si cu asta au incheiat orice discutie . Si daca ii intrebi de TOS si de politica o sa evite si o sa iti spuna din nou faza cu internetul , ma enerveaza monopolizarea asta de doi lei , internetul a fost facut sa transmita orice fel de data si macar din respect pentru fondatori care au tinut mortis ca internetul sa fie un mediu liber de exprimare sa nu il cenzuram mai ales cand mesajele trimise nu contin injurii .

De ce si gandirea trebuie standardizata ? De ce suntem obligati sa gandim intr-un singur sens atat timp cat prin gandire nu avem cum sa deranjam pe nimeni . De ce gandirea deranjeaza pe unii ? De ce unii nu pot sa aiba o discutie contradictorie intr-un mod civilizat ? De ce nu ne contrariam in argumente si logica ? De ce trebuie sa aducem date personale intr-o discutie generala ? De ce sa ne gandim la propria persoana atunci cand discutam abstract ? De unii oameni nu pot sa discute abstract ? De ce unele teme de discutie sunt automat catalogate ca penibile ? De ce de multe ori un subiect nu poate fi gandit din mai multe perspective ? De ce trebuie sa nu luam in considerare toate intrebarile acestea ? De ce ? De ce ? De ce ? … Sunt lucrurile acestea o problema de comunicare , sau de educatie , sau de bun simt ?
Sau de fapt ne inrobim singuri ? …

Share the joy

Leave a Reply