Manelismul ?

This article has been written before more than 24months, information might old.

Nu stiu daca e adecvat sa vorbesti despre gusturile muzicale in general probabil ca la prima vedere nu ar trebui discutate , dar comparabil exista si gusturi sexuale ai putea sa fi Necrofil , asta e ceva normal ? Adica gusturi , gusturi dar orice gust ar trebui sa se incadreze intr-o anumita etica acum din experienta mea umila am observat ca normalitatea e stabilita de majoritate si nicidecum de logica sau individualism cum consider eu ar fi ideal . Majoritatea poate sa se insele spre exemplu vad in fiecare zi oameni care asculta manele pe mine ma oripileaza mai mult oamenii care asculta manele decat manelele in sine adica cel mai frapant e ca o mare parte din ei au aceleasi caracteristici si cel mai grav dupa mine este faptul ca persoanele incep sa imprumute modul de exprimare promovat de manele , manele ce contin tiganisme ( cuvinte imprumutate de la cei de etnie Rroma ) si anume : ( ” sucar , bastan , barosan , gagiu , gagica , benga , bengos , buli , bulangiu , bascalie , canci , diliu , lovele , misto , mucles si asa mai departe”) sau cuvinte rudimentare si adesea folosite intr-un context irational .

Nu au nici cel mai mic respect pentru cultura de orice tip ar fi un fapt foarte trist au o gandire imatura si inconsecventa . Ma uit cu groaza la copiii pentru care principala lor sursa de culturalizare este maneaua . Daca ar fi sa stam un pic pe ganduri maneaua nici din punct de vedere muzical nu se poate fii numita nicidecum capodopera nici macar un titlu mediocru nu merita adica ritmul se repeta obsesiv cu alte cuvinte diversitatea ritmica e nula cat despre instrumente folosite nici nu are sens a discutam si normal ca ultim punct forte al manelei este vocea care trebuie sa aiba un accent tiganesc sau foarte tiganesc

Eu recunosc imi place , Metalul de orice tip si nu de acum de ani de zile dar eu nu desconsider alte genuri de muzica care au un continut in limita bunului simt nici macar melodiile obscene nu le desconsider , expresivitatea poate fi si obscena atata timp cat este logica dar maneaua contribuie la modelarea a sute de oameni care de care mai necizelati iar cei care sunt deja necizelati se aduna la ea ..

Spre exemplu chiar si persoanele publice asculta manele iar pe de cealalta parte exista si exemple de oameni de vaza care nu agreaza manele si adesea diferenta de cultura este astronomica .

Share the joy

Leave a Reply