Nunta prematura ?

This article has been written before more than 24months, information might old.

Din orice punct de vedere am porni nu exista o varsta optima pentru a te casatori dar totusi un alt proverb romanesc spune : ” Toate la timpul lor ” normal ca acest proverb este total ilogic si trebuie regandit asta pentru ca nu exista un timp comun in care se poate incepe o actiune iar pe de alta parte nici nu iti ofera nici un detaliu referitor la intervalul de timp care trebuie sa il detina o singura actiune ! Daca ne gandim insa la ce ne indica , este relativ simplu si anume ca orice lucru o sa se intample ( fapt oarecum gresit ) , cred ca un proverb mai bun ar fi ” Timpul le rezolva pe toate ” acesta e mult mai bine gandit pentru ca prin rezolvare se poate intelege in mare parte terminare , si pentru ca stim ca orice are un inceput si sfarsit iar in mod evident inceputul si sfarsitul au o stransa legatura cu timpul , daca nu exista notiunea de timp nu ar putea exista nici notiunea de sfarsit sau inceput , dar notiunea de timp nu avea cum sa nu apara instanataneu datorita faptului ca lucrurile pe tera fuctioneaza prin conceptul ” aparitie -> dezvoltare -> degradare -> sfarsit ” .

Dar lasand deoparte aprofundarea in conceptul de timp . , Cand e cazul sa te insori / mariti ?

In opinia mea zic ca e important ca ” subiectii ” (cei ce urmeaza sa infaptuiasca actul conjugal ) sa fie COMPLET MATURI , normal ca sigur o sa spuna cineva ca exista oameni care si la 50 de ani nu sunt maturi , bine poate exista dar mai maturi de cat ii vezi nu o sa devina niciodata , iar din punctul meu dupa 23-24 de ani te poti numi un om care a ajuns la gradul lui maxim de maturitate ( sa nu se inteleaga prin maturitate experienta , eu ma gandesc la maturitate doar ca fiind capabilitatea de a intelege si gandii in mod cat mai exact si corect iar pe langa maturitatea psihica este clar nevoie si de una fizica ) .

Poate in viata ta ai mai stat de vorba cu anumite persoane care spuneau : „Eh , pai prima data m-am luat asa fara sa stiu ce si cum si a fost o mare prostie . ” , Normal fraza asta mie imi suna foarte dubios adica ce „ce si cum ” , exista manual al bunei casnicii ? sau acum ce sti in + fata de atunci ? Iar la intrebarile astea primesc raspuns ceva de genul ” Pai nu am stiut ca barbatii sunt asa jigodii . ” ( Ar cam trebui sa ma simt jignit nu ? ) , adevarul e ca tu esti cu adevarat proasta , dar mi-e rusine sa iti zic , barbatii nu pot fi jigodii decat cu cine pot , din moment ce la tine au reusit , inseamna ca undeva este o mare problema ! Si pe urma auzi tot felu de intamplari jalnice cum ca a fost batuta , la inceput a zis ca e doar o palma si ” ca poate era si vina ei ” , ( si aici ma deja ma gandesc ca proasta e un cuvant bland pentru ea , adica cum sa spui ca meriti bataie ? nu are nici un drept sa te atinga si cand te a lovit trebuie imdeiat sa aplici cele mai urgente masuri ) , dar eu te ascult fara sa iti dau sfaturi pentru ca nu te ar ajuta deloc , eu in general spun ca ce a trecut a trecut si nu mai are sens sa gasesti rezolvare la ceva ce nu mai poti rezolva .

Ma intorc la prematuritate si remarc ca din tot ce as putea gandi decat un singur lucru nu il inteleg , acei oameni care sunt nerabdatori sa se insoare si au in jur de 17-20 , si ca o fac nu e treaba mea si nici nu ma intereseaza dar cand ii vad mai tarziu ca se plang in van …. nici eu nu mai stiu ce sa cred …

Share the joy

Leave a Reply