O tigare ….

This article has been written before more than 24months, information might old.

Erai înca tânar erai energic si te simteai viguros credeai ca o sa dureze la nesfarsit nu te gândeai la viitor erai bucuros de ceea ce ti se întâmpla , si credeai ca nimic nu îti poate sta in cale , dar ca orice om te mai si întristai poate ca prietena nu ti-a oferit destula afectiune sau pur si simplu te-ai suparat din alte motive …. ai luat o tigare si ai tras un fum
Acum peste ani ai probleme cu respiratia , tusesti , nu mai esti capabil de efort , venele-ti sunt inconjurate de celulita , ai o circulatie sanguina proasta , ai probleme cu erectia si fertilitatea ai ajuns sa nu mai te poti ” replica ” si nu sti cauza .. te uiti in oglinda si ti se trezesc amintiri , ti minte cum era sa simti aerul proaspat in plamani pacat ca acum nu mai poti sa il simti , te auto blamezi iti spui ca ai fost un dobitoc ca nu te ai gândit , dar atunci înainte spuneai ca îti traiesti viata ca nu te intereseaza dar se pare ca nu a fost asa poate te alegi si cu o tumoare sau un cancer poate mori pe patul de spital numarandu-ti zilele in chinuri pe care nu ti le puteai imagina ai ajuns într-o situatie la care nu te-ai gândit vreodata .
Însa sti tu oare ca statul câstiga la fiecare pachet un sfert din valuarea pachetului de tigari , sti ca la fiecare pachet de tigari se cheltuieste o traime din pretul pachetului pe îngrijiri medicale ? îngijiri medicale care nu ar fi existat daca nu te apucai de fumat ….
Sa o luam altfel ce beneficiu major ai daca fumezi în afara ca îti micsorezi puterea financiara si sa zicem ca nu depinzi de ea , dar tot nu exista nici cea mai mica logica in actiunea de a fuma , iti poluezi trupul , si poluezi si alte trupuri fara vina o actiune repetata care te omora si vatameaza întreaga societate .
Personal sunt total impotriva fumatului ce e mai oribil decat sa te omori incet , parca esti sadic parca vrei sa te omori in doze , esti mai rau ca un sinucigas , realizezi ca te omori dar nu ai de gand sa te lasi de fumat te-ai uitat pe net de curiozitate câti oameni mor anual din cauza fumatului ?
Sti oare ca toate razboaiele însumate nu au produs atatea morti cat a produs introducerea in masa a consumului de tigari ? , nu respect neaparat valorile crestine dar poate le respecti tu si atunci îti spun fumatul e un pacat , sti oare ca daca eu prin acest articol am impiedicat macar o persoana sa mai fumeze as mai scrie acest articol de 1000 de ori în semn de multumire …

Share the joy

5 Comments

  1. Alif februarie 9, 2012
  2. Viorel septembrie 8, 2009
  3. Azrael-sub7 noiembrie 7, 2008
  4. andrey_blackscorpion noiembrie 6, 2008
  5. PheNoMeN septembrie 9, 2008

Leave a Reply