Obezitate ?

This article has been written before more than 24months, information might old.

Merg pe strada si vad din ce in ce mai multi oameni care cara dupa ei cate un munte de grasime , acum eu sunt tanar si ar fi nedrept sa ma compar cu acesti oameni insa din pacate vad si tineri care au si ei in dotare un sac uman de celulita pozitionat frontal , si atunci chiar ma intreb le pasa macar putin de corpul lor ?

Nu stiu … eu daca as fi in locul lor nu as putea sa raman indiferent , organismul poate nu da semne ca vrea sa slabeasca , insa daca nu vrea il obligam atata timp cat avem vointa inca se poate .

Cea mai eficace metoda de slabire este „efort fizic zilnic indelungat”+”consum ridicat de lichide” + „dieta fara zahar , grasimi , si alte alimente cu multe calorii „+”rabdare” (Roma nu a fost ridicata intr-o zi . ) .

Nu stiu de ce dar eu cand vad o burta ” respectabila ” am impresia ca posesorul nu are deloc respect pentru propriul corp , burta se instaleaza datorita efortului fizic redus si al alimentatiei necorespunzatoare .

Dar cand am pus in prim plan metoda care sigur va ofera un efect garantat am uitat sa evidentiez ultimul element si anume vointa , ca sa fac o clarificare : vointa este masura cantitativa care trebuie adaugata la fiecare element din metoda pentru a ajunge la o silueta remarcabila sau macar normala .

Pare deplasat cand aseman vointa cu o unitate de masura , dar am sa va explic ce am vrut sa spun , presupund prin intuitie ca nu sti ce inseamna „efort fizic zilnic si indelungat ” , atunci o sa iti spun ca depinde de vointa , mai in detaliu cand ti se inroseste carnea din cauza afluxului de sange , dupa ce ai ascultat un album de metal facand exercii fizice continuue fara pauza , dupa ce ramai fara suflare si dupa ce ai stors de pe tine un litru de transpiratie , dupa ce ai cazut jos din cauza efortului sau dupa ce ti s-au spart venele atunci inseamna ca ai facut efort cat de cat , glumind spun ca trebuie sa iti simti testosteronul in respiratie ca sa sti ca ai facut destul , exact nu stiu dar recomand in jur de 2000 , 2500 de abdomene macar sambata si duminica cate 2500 daca nu ai timp sa faci in fiecare zi . Dar nu uita ca abdomenele nu rezolva de loc treaba , ca sa fi „rezolvat” trebuie sa faci efort cu toate masele musculare pe care le ai , cu cat exercitile sunt mai complexe cu atat mai bine , alergat , flotari , tractiuni , genoflexiuni , si alte exercitii care solicita mai multe grupe musculare …

Acum despre lichide nu stiu , eu beau de sete in jur de 3-4 litri daca nu mai mult intr-o singura zi recomandat este peste 2.75 l la barbati si peste 1.50 l la femei , dar rinichiul este in stare sa filtreze peste 40 de litri intr-o singura zi asa ca nu va speriati daca puteti sa beti si nu vomitati inseamna ca inca mai intra ….

Dieta = mananci de foame nu de placere , nu mananci niciodata pana te ai saturat , nu te culci niciodata dupa masa , eviti alimentele bogate in calorii in general dulciurile , eviti berea , desi o sticla de bere are circa 100 de calori in timp ce o gogoasa are 300 de calori , o partida de sex buna arde circa 300 de calori , eu nu fac abstractie de la bere ca nu am cum , dar sincer nici nu e nevoie atata timp cat te abti de la altele si faci efort fizic .

Asa la final va spun si eu : SA NE VEDEM BINE ! …

Share the joy

Leave a Reply