Paranoia Romaneasca

This article has been written before more than 24months, information might old.

La inceputul acestui an s-a vorbit foarte mult despre securitatea populatiei , un domeniu care dupa mine nu trebuie abordat prea mult avand in vedere ca securitatea sporita creaza implicit constrangeri care parca usor , usor ne sustrag si depturile pe care nu le avem …

Pana la urma nu pot sti motivatia acestor pesoane care incearca incet dar sigur sa ne manipuleze , cert este ca s-au implementat metode de monitorizare partiale la nivel national daca ele nu sunt evidente este din cauza faptului ca ne am obisnuit cu ele insa cel putin mie nu mi se par normale , printre ele se numara infintarea politiei comunitare , amplasarea mijloacelor de supraveghiere in spatii publice , cresterea numarului fortelor de ordine , analize medicale obligatorii , aparitia cardurilor RFID(Radio-frequency identification ) , angajarea servicilor de paza pentru transportul subteran , si culminand cu noua lege cea a arhivarii convorbirilor telefonice , sms-urilor si email-urilor .

Ca sa va spun sincer statul chiar plateste din banii publici asigurarea ” pazei si protectiei ” a unor cluburi ” rau famate ” , nu stiu dar acum sunt locuri noaptea unde daca vrei sa te saruti cu prietena esti surprins ca deodata un jandarm/paznic/politist daca nu toti trei se holbeaza la tine , problema e ca politia face de mule ori mai multe infracatiuni decat cetatenii in sine , adica ma si gandesc daca vine un tip beat mort si se ” agata ” de mine , eu pot sa ma apar in multe moduri insa daca un jandarm / politist are ” un simplu chef ” sa ma bage in spital eu nu prea am cum sa ripostez , asta daca nu vreau sa i-au o amenda de vro 2000 – 3000 de Ron sau mai rau sa stau la racoare pentru ultraj , si faza cu amenda a patit-o un priten de al meu care a scuipat un jeg de gabor …

Politia noaptea poate sa se agate de tine degeaba , unii m au intrebat in bataie de joc daca sunt drogat … , eu am raspunsuri pentru intrebarile lor dar imi ponderez atitudinea si prefer sa nu le dau primele raspunsuri care imi vin in gand , o intrebare fregventa este : Ce cauti aici la ora asta ? , normal primul raspuns care imi vine in cap este : ” Pe mata ! ” , dar raspunsul care il pronunt de obicei este : „Nu am dreptul sa fiu aici ? ” , cand spun asta repede mi se pune intrebarea ” Ti se pare anormal ca noi iti punem niste intrebari ? ” , moment in care eu intodeauna ii intreb systematic si retoric , „Am facut ceva gresit ? , S-a intamplat ceva ? , Mai este nevoie si de altceva ? , Este vreo problema ? , Mai aveti nevoie de mine ? … Ma cam grabesc ! .. ” in general tot pierzi 5 minute din viata nu stiu eu mai repede de 5 minute nu am scapat niciodata ..

Nu prea suport oamenii care nu se simt in siguranta , adica sa fim realisti ca doar nu umbla pe strada cirminali in serie , care este problema daca nu se mai fac patrule , nu se mai pun in diverse locuri jandarmi peste jandarmi , nu se mai filmeaza in spatii publice , nu se mai pun restrictii de acces in institutile publice .

O sa ajungem pe targa in coma la nu stiu ce spital si sa nu te lase paznicu sa intri ca nu ai nu stiu ce legitimatie , nu stiu poate gresesc dar mie deja mi se pare ca in viata de zi cu zi cand calatoresc liber prin capitala exista anumite momente cand se incalca flagrant anumite drepturi .

Iar noua lege care priveste monitorizarea telefoniei si a emailurilor este absolut o aberatie cel putin la capitolul „emailuri” , nu mai spun ca ei au zis ca o sa se monitorizeze mai mult decat email-urile dar chiar si asa este imposibil sa monitorizezi email-urile pentru ca acestea daca nu se se trimit folosind un client de email , ele nu vor circula carte un port 25 , ei nu au cum sa monitorizeze google , yahoo si alte servici mondiale de email , este imposibil si ilegal la nivel international , nu mai spun ca eu cand trimit de pe azrael-sub7@satanic.ro timit cu ttl activat , nu ca ar fi ttl cine stie ce encriptare dar oricum cert e ca mesajul nu poate sa ajunga la provide-rul meu de internet ( RDS ) , plus ca arhivare = consum in plus de resurse pentru firmele respective …. Ce sa inteleg ? Ca acele resurse (bani) sunt suportate de firmele respective sau sunt platite de stat ? Si daca sunt platite de stat nu sunt platite din banii publici ? Deci tu iti platesti propria monitorizare nu este ironic ?

Nu sunt conservator cred ca ideile noi sunt motorul inovatiei dar conteaza si calitatea acestor ideei sa nu uitam ca ideile ne pot duce totodata catre razboi , comunism , involutie , regres total , crime si alte atrocitati . De fapt multi din Romania au spus mereu ca singura cauza care ne-a adus la stadiul la care ne aflam este conducerea … , si tin sa le dau dreptate , cred ca am mai spus-o dar in tara asta nici patriot nu ai cum sa fii .

Share the joy

Leave a Reply