Pasul care conteaza …

This article has been written before more than 24months, information might old.

Cunosc din ce in ce mai multi oameni care incep sa isi utilizeze din ce in ce mai rar membrele inferioare , si nu pot sa imi dau seama de ce ? .. De ce exista atata comoditate ? De ce trebuie sa te sui in masina ca sa mergi 30 de metri ? De ce sa fi acel om care sa se ‘indragosteasca” de masina , sunt oameni care intodeauna vorbesc numai de masini , intodeauna nu se deplaseaza nicaieri fara masina , si intodeauna nu conteaza destinatia , adica exista oameni care vara cand pleca in vacanta , se instaleaza intr-un hotel apropiat litoralului si chiar daca distanta de la hotel si pana la plaja este sub 100 de metri ei tot utilizau masina .

Pe de alta parte oamenii-masina au dificultati notabile cand incearca sa nu mai utilizeze masina , in afara faptului ca iti spun de 1000 de ori ca masina e in service si ca se plang ca trebuie sa mai mearga si pe jos un pic , sunt si absolut incapabili sa parcurga o distanta prea mare , e destul de ingijorator mai ales cand acesti oameni intodeauna se plang de dureri de picioare , carcei , artrita si atrofierea muschilor .

Mi se pare totusi ca unele obiecte si valori sunt interpretate gresit , si din cauza acestor interpretari gresite se ajunge si la compromise de care nu suntem consienti cel putin la momentul in cauza , astfel ajungem de multe ori sa pierdemun lucru dintre cele mai pretuite si anume sanatatea , asa ca nu va mai hliziti de un mic efort fizic si mai alegati si voi in parc cand e vremea placuta , pentru ca daca o sa uitati de corp si „corpul” o sa uite de voi si nu o sa mai ajute absolut deloc in momentele cruciale .

Daca m as da pe mine exemplu si totusi nicidecum nu sunt eu un exemplu prea valabil , dar cat de cat pot spune ca pana acum in timpul alergarii , mersului sau inotului nu am suferit nici un fel de blocare musculara , si nu m au durut nici un fel de articulatie decat in momentele in care m am lovit puternic .

Dar eu nu sunt un exemplu de luat in considerare .. , pentru ca intodeauna ca sa fi foarte sanatos trebuie sa fi intr-o continua depasire a proprolor limite fizice , recunosc ca si eu as vrea sa alerg mult mai mult decat alerg in prezent dar din pacate e inca cam frig astazi chiar ninge , asa ca astept „vremea placuta ” sa mai dau si eu o tura prin parc pana atunci este de retinut ca indiferent de cat de putin parcurgem pe jos tot este un mic ajutor pentru sanatatea noastra iar orice mic ajutor conteaza …

Share the joy

One Response

  1. PixieCorpse noiembrie 2, 2009

Leave a Reply