Pidgin ” Connection Refused „

This article has been written before more than 24months, information might old.

In ultimele zile au aparut probleme la conectarea pidginului pe protocolul yahoo , la inceput am crezut ca yahoo incearca sa opreasca conexiunea de la alti clienti de instant messenger , dar de fapt nu este asa , problema reala este ca unele din serverele de IM de pe yahoo ori sunt supasolicitate ori nu mai accepta conexiuni din alte cauze , iar pidginul nu stie sa ne caute alt servar valid din cate am vazut cei de la yahoo au 18 servare din care cam jumate nu mai functioneaza de cateva zile …

Totusi au ramas inca multe servere pe care ne putem conecta nu trebuie decat sa le gasim si sa le introducem in pidgin ca sa ne putem conecta primul pas ar fi sa vedem adresele care se leaga de scs.msg.yahoo.com pentru asta vom folosii nslookup .

Observam ca mie mi s-au redat 12 adrese acum urmatorul pas ar fi sa le incercam sa vedem care dintre aceste adrese este conectabila , si putem face asta prin doua moduri fie punem adresa direct in pidgin si incercam sa ne conectam fie verificam conexiunea pe portul 5050 .

Daca incercam direct la scs.msg.yahoo.com primim :

Connecting: scs.msg.yahoo.com:5050…
ERR: 10061 – Connection is forcefully rejected

Dar daca incercam 66.163.181.180 primim :

Connecting: 66.163.181.180:5050…
Connected

Concluzia ar fi ca unele dintre servere functioneaza alte nu …. , motivul nu il stiu exact , mai jos pun o poza cu un servar care accepta conexiunile:

Intentile informatilor de mai sus sunt de a va ajuta sa va conectati la yahoo prin intermediul pidginului …

Share the joy

One Response

  1. nullbyte aprilie 24, 2009

Leave a Reply