Postere Nationaliste Germania …

This article has been written before more than 24months, information might old.

Poate ca mai exista persoane care doresc sa cunoasca cam ce postere si ce slogane nationaliste existau in Germania intre anii  1933-1945 .

1)

Acest poster anunta o intrunire la Berlin pe 23 febroarie 1933 , la mai putin de o luna de cand Hitler preluase conducerea . Titlul Discursului vai fi „Lasati-l pe Hitler sa lucreze ! ” …

2)

Acest poster este de la alegerile de la Reichstag din anul 1933 luna martie , fiind ultima data cand germani mai aveau o sansa de a alege . Posterul il infatiseaza presedintele Hindenburg si pe cancelarul Hitler . Titlul Posterului este ” Reich nu va fi niciodata distrus daca suneti uniti si loiali ” .

3)

nazi poster 3

Alt poster din martie 1933 cu textul , atunci cand este nevoie de cel mai mare ajutor Hindenburg la ales pe Adolf Hitler cancelar la Reich . Si tu ar trebui sa votezi pentru lista 1 .

4)

Poster publicat cu ocazia algerilor din 5 martie 1933 de la Reichstag . Titlul fiind „Taxeaza partidul social democrat (SPD) , pentru infometarea poporului german .” , Posterul enumera presupusele pacate ale socialistilor si concluzioneaza prin fraza ” Popor German ! , Gata ne-au ajuns 14 ani de serbie ( sclavagism ) . Nu uitati niciodata .  Acum trebuie sa cereti despagubiri , o sa primiti despagubiri daca il algeti pe Adolf Hitler .

5)

Prima lor actiune ant-semita remarcabila dupa preluarea puteri , ei organizand un boicot anti-evrei la nivel national , pe 1 aprilie 1933 s-a decis sa se protesteze impotriva actiunilor anti-germane facute de catre evrei din toata lumea . Acest poster anunta boicotul ce va avea loc in orasul Geisenheim .

6)

Un poster pentru promovarea filmului SA( Sturmabteilung ) Mann Brand .

7)

Inca un poster ce glorifica S.A. , nu imi pot da seama de data exacta insa pare a fi un poster aparut in primi ani ai regimului nazist .

8)

Din nou nu sunt sigur de data exacta dar sunt aproape sigur ca este unul dintre posterele din ’30 . Acest poster face cea mai directa comparatie intre Hitler si Isus , La fel cum un porumbel a coborat din ceruri atunci cand hristos a fost botezat , la fel se pare sa coboare un vultur din lumina cerurilor deasupra unui Hitler Idealizat .

9)

Un poster din 1933 ce anunta o afacere agricola . Trecusera opt luni de cand hitler preluase puterea , iar Swastika era afisata acum peste tot .

10)

Acest poster este menit sa lege frontul de lucru german ( DAF ) de intaiul razboi mondial . Ideea ar fi ca la fel cum soldatii erau comarazi indiferent de de viata civila , la fel toti lucratorii germani erau comarazi in DAF indiferent de statutul lor social  , poster aparut in 1933 .

11)

Un poster din ’30 ce anunta inceperea competitilor nationale SA .

12)

Un poster din 1933 ce anunta un film al lui Leni Riefenstahl numit Intrunirea de la Nuremberg , filmul a fost crezut pierdut , dar in realitate exista copii ale filmului …

13)

O imagine din mijlocul ’30-lor ce o arata pe Germania in alb cu o armata de 100,000 de oameni , permisa de tratatul de la Versailles , inconjurata de armatele vecine .

14)

Ajutorul de iarna (Winterhilfswerk) , era actul de caritate al nazistilor , in fiecare an se solicitau donatii pentru ai ajuta pe cei la nevoie , contributile nu erau in totalitate voluntare , pe poster scrie : ” Nimanui nu ii va fi foamne ! , Nimanui nu ii va fi firg ! ” …

15)

Acest poster promoveaza actele naziste de caritate ( NSV ) , pe poster scrie : ” Sanatate , protejarea copiilor , lupta impotriva saraciei , ajutor calatorilor , comuniitatii , si ajutor mamelor acestea sunt sarcinile poporului national socialist , fi si tu un membru .

16)

Acest poster incuraja contributile sacrificiale pentru ajutorul de iarna , pe poster scrie : ” Nu darui ! Sacrifica-te . ”

17)

Un poster ce promova sitemul de cai ferate din Germania , posterul pare sa fie de prin ’30 ..

18)

Din cauza tratatului de la Versailles , Saar a fost plasat sub administratia franceza , urmand ca in 1935 sa se tina un plebiscit . Acest poster ii incuraja pe germani sa fie constienti de referendumul ce va veni , pe poster scrie ” 1935 – Saar plebiscit ! Noi cei din Saar suntem loiali  . Ne mentinem pozitia pentru onoare si tara-tata ,  Va ganditi la noi ? ”

19)

Mi s-a spus ca acest poster a fost publicat in vremea referendumului de la Saar , ceea ce mi se pare rezonabil avand in vedere traducerea ” Catre Germania ” …

20)

Acest poster dateaza de la referendumul desfasurat la 29 martie 1936 , pe poster scrie ” Niciun german nu trebuie sa inghete , 11.5 metri cubi de carbune au fost furnizati pentru  alinarea ierni , acesta este de 4 ori volumul mari piramide a lui Cheops , aceasta este una dintre realizarile Führer-ului , dati votul vostru ! ”

21)

Acest poster promoveaza referendumul lui Hitler din 1936 , dat fiind faptul ca este parafrazat Schwabian Gauleiter Karl Wahl presupun ca acest poster provine din aria lui . In poster Hitler este citat : ” Ii cer poporului german sa imi imputerniceasca credinta si sa imi imprumute forta ca eu sa pot intodeauna si oriunde sa am puterea sa lupt pentru onoarea si libertatea poporului german , sa muncesc pentru prosperitatea sa economica si particular sa ma intareasca pe mine in luptele mele cu pacea interioara ” .  Karl Wahl spune : ” Femei si barbati germani este in interesul vostru sa indepliniti dorinta conducatorului , votati pe 29 martie 1936 , Fiti loiali lui cel ce este loial .

22)

Acest poster este de la referendum , pe poster scrie ” Cheltuielile pentru constructile germane au crescut de la 10.9 miliarde de marci in 1932 la 14.5 miliarde in 1935 , aceasta este ce a facut Adolf Hitler pentru constructorii germani . Toate clasele votati pe 29 martie pentru libertate , pace si constructie .

23)

Acest poster este tot de la referendumul din 1936 , pe poster scrie ” Calea ferata este de aproape 6000 de Km intinzandu-se de la Berlin pana la Addis Ababa , a trebuit sa care in jur de 209 sute de milioane kg de materiale care au contribuit la alinarea ierni intre ani 1933 si 1935 . Acesta este socealism in actiune . Sustine-l pe conducator pe 29 martie .”

24)

http://lh5.ggpht.com/_WubiFSK4Uf4/SmoixovEhUI/AAAAAAAAB1w/WUSnnlv19qE/s800/0024-production.jpg

Alt poster din perioada referendumului din 1936 , pe poster scrie ” Productia industriala germana a crescut de la  38.3 miliarde de marci in 1932 la 58.5 miliarde de marci in 1935 , o crestere fara precedent in productia industriala fapt ce se datoreaza politicii economice ! Tot asa ! .. ”

25)

Alt poster din perioada referendumului din 1936 , pe poster scrie ” Suntem alaturi de conducator , juramantul poporului german pe 29 martie ! „.

26)

Acesta este probabil tot un poster din perioada referendumului din 1936 , pe poster scrie ” Inainte : Somaj , lipsa de speraqnta , indurerare , greve , falimente Astazi : locuri de munca , bucurie , disciplina , fraternitate . Datii conducatorului votul vostru ! ”

27)

Si acesta probabil ca este tot de la referendumul din 1936 , pe poster scrie „Sah cotropitorilor(si jidani dupa parerea mea )  din intreaga lume Fiecare vot pentru conducator ! ”

28)

Acest poster probabil ca este de prin mijlocul anilor ’30 , pe poster scrie „Hitler construieste , Ajutati-l cumparati bunuri germane ! ” ( macar la ei exista un mare procent de bunuri germane pe piata nu ca la noi , unde industria e cel putin la pamant daca nu chiar sub nivelul mari … )

29)

Cred ca este tot unul din mijlocul anilor ’30 , pe poster scrie „Prin vointa militara la forta militara ..  ”

30)

Acest poster creat de Mjölnir (Hans Schweitzer) foloseste una din temele lui preferate , un barbat din S.A alaturi de un soldat . Nu sunt sigur de data , pe poster scrie ” Garantia fortei militare germane ! ”

31)

Acest poster din ’30 , ii incurajeaza pe germani sa cumpere bunuri autohtone in locul celor importate . Sus scrie ” Germani cumparati bunuri germane ” jos scire ” Saptamana Germana / Bunuri Germane / Munca Germana ”

32)

Nu sunt sigur de cand este acest poster , dar probabil ca este de undeva de prin mijlocul sau sfarsitul anilor ’30 , promoveaza serviciul de munca german , pentru care erau asteptati barbati la voluntariat , pe poster scrie ” Ne construim corpul si sufletul ” .

33)

http://lh6.ggpht.com/_WubiFSK4Uf4/SmoizgrFK5I/AAAAAAAAB2Q/0jfQUv3ouMw/s800/0033-radfrau.jpg

Acest poster este de prin mijlocul anilor 30 , si incurajeaza femeile sa se inscrie pentru seviciul de munca , pe poster scrie ” O sarcina minunata , R.A.D Lider : o slujba pentru azi . ”

34)

Poster de prin mijlocul anilor ’30 , care promoveaza organizatia nazista de caritate (NSV) , pe poster scrie „Sustineti programul de asistenta pentru mame si copii ” .

35)

Pe poster scrie ” Toata Germania il aude pe conducator la radio ! ” , Nazisti erau nerabdadori sa incurajeze populatia sa asculte radioul , ei creand un radio foarte ieftin astfel incat toti sa aiba access la propaganda nazista .

36)

Poster ce promova educatia , pe poster scrie ” Tineretul lui Adolf Hitler participa la scolile din comunitate ” , posterul probabil tot de prin mijlocul anilor ’30 ..

37)

Poster ce promova soselele germane , cred ca e de prin ani 30 .

38)

Acest poster ii indeamna pe oameni sa il voteze pe Hitler pentru ce a facut ca sa promoveze detinerea de automobile in Germania . Pe poster scrie ” Conducatorul a promis sa „motorizeze” Germania . In anul 1932 , 104,000 automobile erau fabricate , 33,000 de oameni erau angajati , si se produceau bunuri cu o valuare de 295,000,000 de marci . In 1935 , 353,000 de automobile erau fabricate peste 100,000 de oameni erau angajati , iar valuarea bunurilor produse era de 1,150,000,000 de marci . Conducatorul a facilitat 250,000 de locuri de munca in industria automobila si in cea de distributie . Popor german multumiti conducatorului pe 29 martie , dati votul vostru ! .

39)

Acest poster a fost emis pentru intalnirea nationala farmara din 1936 , un fel de intalnire de la Nuremberg dar de data asta pentru agricultura , posterul notifica de campania anti-bolsevica ce era in progres evident de la „steaua sovietica” de mai sus ..

40)

http://lh4.ggpht.com/_WubiFSK4Uf4/Smoi0lAXlNI/AAAAAAAAB2g/uSodVPIyX1k/s800/0040-entartete.jpg

Nazisti au plasat o scena cu expozitia „artei degenerate” ( produs evreu ) , in Munich 1937 , ciudat insa ca aceasta expozitie a atras mai multi vizitatori decat a atars arta permisa , o carte foarte buna despre expozitie este cea a lui Stephanie Barron ” Arta Degenerata ” : Soarta avant-gardei in Germania Nazista .

41)

Un poster pentru turisti ce anunta realizarile germane , cred ca acesta este de la targul mondial din Paris din 1937 .

42)

Un poster din 1937 ce anunta targul agricol de la Kiel .

43)

Posterul indemna sa votezi „da” la unul dintre cele 4 referendumuri ale lui Hitler din anii 30 , daca nu ma insel cred ca este de la referendumul din aprilie 1938 .

44)

http://lh5.ggpht.com/_WubiFSK4Uf4/Smoi1XvhRAI/AAAAAAAAB2s/enu0cnLxmqc/s800/0044-ja2.jpg

Un poster similar celui de sus , pe el scrie ” Conducatorule te vom urma ! ”

45)

Un alt poster de la referendum , pe el scrie ” Da pe 10 aprilie ”

46)

Alt poster de la referendumul din 1938 pe el scrie ” O Germanie mai mare Da ! pe 10 aprilie ”

47)

Acest poster este din 1938 , pe el scrie ” Germania e libera ”

48)

Acest poster este de prin 1939 si promoveaza Volkswagenul  , pe poster scrie : ” economiseste 5 marci pe saptamana si iti vei conduce propria masina ”

49)

Un poster ce promova intalnirile si manifestarile naziste , Gaubildstelle-ul a fost un departament al partidului nazist ce aranja astfel de manifestari , care au fost destul de numeroase , pe poster exista un spatiu unde pot fi scrise locatia , oratorul si tema , nu sunt sigur de data acestui poster .

50)

Alt poster care promova manifestarile naziste , nu sunt sigur de cand dateaza acest poster , exista spatii pentru a completa data , locatia , numele oratorului , si tema discursului .

60)

Acest poster promova NSKOV-ul , care era organizatia nazsita pentru veterani , pe poster scrie ” Comarazi pe front , Comarazi pentru toata viata , Sfaturi si asistenta in toate domenile ”

51)

Un poster din anul 1938 , publicat imediat dupa Anschluß cu Austria . Pe poster scrie „Un Popor, Un Reich, Un Führer.”

52)

Acest poster promoveaza cartea lui Hitler „Mein Kampf” , anuntand ca s-au vandut peste 4 milioane de copii .

53)

Acest poster pare sa fie de prin sfarsitul anilor 40 ,  Textul : ” Acum cer poporului German sa imi intareasca credinta si sa imi dea prin puterea vointei sale , forta de care am nevoie pentru a continua lupta cu curaj oricand pentru onoare si libertate , si pentru ca sa pot sa dezvolt in continuare prosperitatea economica . Ii  cer in particular suportul in lupta mea pentru pacea adevarata . ”

54)

Tot unul dintre postere care a fost emis imediat dupa Anschluß-ul cu Austria . „Un Popor, Un Reich, Un Führer.”

55)

Acest poster de prin 30′ si promoveaza actiunea nazista lunara intitulata  Neues Volk (Noul/ Noii Popor/Oameni ) responsabilitatea oficilui rasist al partidului . Pe poster scrie ” Acest om Bolnav Genetic pe perioada intregi sale vieti va aduce un prejudiciu comunitatii de 60,000 marci . , Cetateni acestea sunt banii dumneavoastra .”

56)

Intrunirea de la Nuremberg din 1939 avea ca scop principal pacea , dar a fost anulata cand a inceput cel de al doilea razboi mondial .

57)

Pe acest poster din 1940 este scris : „Tineretul il serveste pe Führer , Toti cei de 10 ani in tineretul lui Hitler .” Inregistrarea in tineretul lui Hitler a devenit obligatorie din anul 1936 .

58)

Acest poster a fost emis in vara anului 1940 . Si a fost unul dintre cele mai eficiente postere , pe el scrie ” Distruge dusmanii maretei Germanii ! ” o traducere literara ar fi ” In praf cu toti inamicii maretei Germanii ”

59)

Un poster din 1940 ce promova filmul anti-semit „Eternul Evreu ” ! ( exista pe google video daca va intereseaza )

60)

Acest poster dintre anii 1943 si 1944 ar titlul : ” Evreu cel ce incita razboiul cel ce il prelungeste  ” .

61)

http://lh4.ggpht.com/_WubiFSK4Uf4/Smoi5xuKi1I/AAAAAAAAB3w/dxZOJKL5S9I/s800/0063-bauer2.jpg

Acest poster dateaza de la inceputul celui de al doilea razboi mondial , un fermier sparge baricada aliata , posterul sustine ca rezervele de hrana sunt securizate . Traducere : ” Fermierule tu esti un soldat in batalia productiei ! ”

62)

Un poster pentru recrutari SS , nu sunt foarte sigur de data emiteri acestui poster , scrie ca poti sa te inrolezi daca ai peste 18 ani pentru perioade mai lungi sau mai scurte de serviciu , de asemenea este trecuta si adresa oficiului de recrutari din Munich .

63)

Acest poster promoveaza o intrunire judeteana a partidului nazist din 1941 ( o versiune in miniatura fata de cea de la Nuremberg )  Posterul ilustreaza o femeie ce ara campurile in timp ce sotul ei se lupta pe front .

64)

Titlul acestui poster din 1940 : ” Victoria este cu steagurile noastre ! ”  650,000 de copii au fost distribuite .

65)

Acest poster este din 1942 sau mai tarziu , avand in vedere ca una dintre decoratile pe care o poarta soldatul a fost emisa in 1942 , pe poster scrie ” Infanteria Regina Servicilor Militare ! ”

66)

Alt poster despre productie din timpul razboiului textul se traduce ” Tu esti Frontul ”

67)

Acest poster probabil ca este din 1941 , si este unul destul de interesant sus scire ” Germania trebuie sa moara ” , de fapt este vorba de o carte publicata in SUA de Theodore N. Kaufman cu titlul ” Germania trebuie sa dispara ” , in care se relata printre multe altele ca trebuie ca tot poporul German sa fie sterilizat si dezbinat ca natie . Harta ilustrata in poster este de fapt schita malefica a lui Kaufman pentru redistribuirea pamantului si dezbinarea natiei .

68)

Acest poster a fost emis in mai 1942 ! Traducere : ” Munciti puternic pentru victorie caci noi luptam ! ”

69)

Un poster din 1942 al carui autor era cunoscut sub numele de Mjölnir , pe el scrie „O batalie , o vointa , un singur tel :  Victoria cu orice pret ” . , Numele adevarat al lui Mjölnir a fost Hans Schweitzer (1901-1980) iar tema posterului este preluata dintr-un poster mai vechi de al lui de diniante de 1933 . Hans Schweitzer a supravietuit razboiului si a avut o cariera de succes in arta dupa 1945 , desi nu cred ca si a mai folosit vreodata numele de Mjölnir pe vreuna dintre lucrarile sale …

70)

Traducere : ” Fi loial fata de conducator ”

71)

Alt poster din cel de al doilea razboi mondial , titlul ” Adolf Hitler este Victorie ”  , a fost retras din circulatie dupa infrangerea de la Stalingrad .

72)

30 Ianuare 1943 a fost a zecea aniversare a nazistilor de cand preluasera puterea , acest poster sugereaza ca batalia de pe front din 1943 este continuarea bataliei care a condus la victoria nationalista din 1933 . Pe poster scrie ” 30 Ianuare 1933-1943 O singura Lupta , O singura victorie ” , Subiectul artistic este preluat de la un poster a lui Mjölnir  existent inainte de 1933 , posterul a fost retras dupa infrangerea de la Stalingrad .

73)

Un poster pentru recrutarea pilotilor de ofensiva .

74)

Germani incercau cat sa adune cat mai mult material vechi pentru razboi , textul se traduce : ” Scapa de imbracamintea si pantofii vechi ! ”

75)

Posterce promova o campanie de colectare si reciclare a hartiei .

76)

Acest poster din 1943 a fost emis de Reichsarbeitsgemeinschaft Schadenverhütung o organizatie care sustinea siguranta .  Titlul ” Protejeaza recolta pentru ca ea asigura victoria ”

77)

Acest poster a fost distribuit in tarile ocupate , incepand cu anul 1942 , posterul sugera ca noi , toata europa , avem un scop comun anume : trebuie sa luptam impotriva bolsevismului .

78)

Acest poster a fost emis in vara anului 1943 , traducerea textului : ” Fabricati arme pentru front ”

79)

Acest poster pare sa fie dintr-o etapa avansata a razboiului , atunci cand germani recrutau persoane din ce in ce mai tinere , traducerea aproximativa este ” Inroleaza-te acum !” , o traducere adliteram ar fi ” In special tu !”

80)

Acest poster apartine perioadei celui de al doilea razboi mondial , textul se traduce : ” Munceste camarad , munca ta este cu noi , pastreaza-ti forta ! ” .

81)

Traducere : ” De neclintit , determinare in lupta , siguri de victorie ! ”

82)

Bombardarea oraselor germane se intensificase atat de mult incat copii erau trimisi la tara pentru a fi in siguranta , termenul german Kinderlandverschickung se traduce : ” trimite copii la tara ” , acest poster incuraja parintii sa isi inscrie copii ( 3-14 ani ) in acest program desi nu era obligatoriu .

……………………………………………………………………………………………

Final …

…………………………………………………………………………………………….

Mai sunt cateva postere dar unele dintre ele nici nu mai sunt in germana pentru ca reprezentau cereri de ajutor unor state precum Ucraina , Norvegia si Danemarca

Dar totusi m am gandit ca ar fi amuzant sa fac o gluma ( sper sa nu o luati in serios ) si sa mai pun un ultim poster de data aceasta din viitor :)

Share the joy

One Response

  1. Lord Noxarethor septembrie 8, 2009

Leave a Reply