Problema Suprapopularii

This article has been written before more than 24months, information might old.

nukeO problema tot mai evidenta , care nu poate avea decat scenarii sumbre .
Fizicianul NASA Stephen Hawking spune ca va trebui sa colonizam alte planete ca sa nu pornim un razboi care sa ne autodistruga . De fapt autodistrugerea nu inseamna neaparat disparitia speciei umane , ci inseamna un regres profund al tehnologiei si al stadiului care ne aflam , nimeni nu poate afirma sigur ca vom disparea mai ales ca specia umana este adaptabila si a trecut prin multe lucruri care puteau usor sa o extermine , un lucru remarcabil este ca genele care iti confera adaptarea la un mediu se transmit mai departe la urmasi , astfel cu o mana de supravietuitori se creeaza o noua lume .

In zilele noastre sunt convins ca daca nu existau atatea arme nucleare astazi am mai fi asistat la cel putin 2 sau 3 razboaie mondiale , insa aparitia silozurilor nucleare care au impanzit planeta este terifianta pentru orice om , si gandul ca ele ar putea fi dezlantuite intr-un haos total a temperat atitudinea oamenilor .
Sintagma ” Razboi Total ” care nu demult putea fi imbratisata de anumiti „masculi alfa” astazi a devenit un cosmar al carei influente macabre ne face sa ne gandim la viitor .
Incercarea ridicola de dezarmare a intregii planete nu facut decat sa creeze falsa impresie ca vom putea continua asa la nesfarsit , dar in urmatorii 50 de ani va fi din ce in ce mai greu daca nu ne vom macelarii intre noi .
Nici o putere militara mondiala nu va renunta la arme din cauza realitatii , in ultimele 3 decenii majoritatea tarilor au crescut neincetat suportul financiar al armatei , cei care si au permis au bagat miliarde si miliarde de euro , conflictele militare pentru multi necunoscute ce se afla in desfasurare nu sunt decat testari ale noilor arme . Toata preocuparea neincetata pentru noile prototipuri nu dovedeste decat cunoasterea iminentului razboi care va urma .

Dar in teorie suprapopularea poate fi rezolvata prin patru posibile scenarii morbide si unul stiintifico-fantastic si anume dupa cum urmeaza :
– Razboi Mondial
– Eliminarea oamenilor cu inventia unui virus sau produs alimentar
– Aparitia unui cataclism natural de amploare
– Decaderea in barbarie datorita efectelor suprapopularii ( putin probabil )
– Colonizarea altor planete
Evident pentru mine solutia din urma pare de-a dreptul imposibila , sunt absolut convins ca exista inca obstacole care nu vor putea fi trecute din cauza timpului limitat , exista prea multe probleme fara raspuns incat sa ne imaginam ca ” plecarea catre stele ” va fi posibila ( mai ales in numar larg ) .

Share the joy

2 Comments

  1. panalu noiembrie 3, 2010
  2. Rares octombrie 24, 2010

Leave a Reply