Probleme Cu Parolele ?

This article has been written before more than 24months, information might old.

Astazi ai nevoie de o groaza de conturi pentru mail , pentru card , net ( rds ) si multe altele , poate forumuri sau trackere numarul conturilor pe care le poti detine este nelimitat si te întrebi oarecum sa ti minte atâtea parole ?
Dar stim ca multi dintre voi îsi pun aceias parola din comoditate si pe urma va treziti fara conturi însa exista o alternativa mai buna dar pentru asta va terbui sa faci doua lucruri :
1 Sa te gândesti la o singura parola una grea care sa contina : litere , cifre , simboluri si sa nu aiaba nici un sens , nu mai folositi parole gen numarul vostru de telefon sau numele prietenei sau o marca de masina si asa mai departe , pentru ca acest tip de parola este foarte vulnerabil la brute force in circa 4 min daca e un nume e ca si descoperita , si nu uitati ca parola aceasta ” grea ” trebuie tinuta minte !

Dupa ce v-ati gândit la parola este timpul sa trecem la partea a doua si anume va trebuie un foarte bun program ( care este si gratis ) programul se numeste KeePass si este dezvoltat inca din anul 2003 il puteti gasii aici http://keepass.info/ dar ajungeti la acelas rezultat daca scrieti in google KeePass .

Programul functioneaza ca o baza de date care este închisa cu o parola baza de date tine toate informatile parole , conturi , descrieri , url-uri si multe altele .

Programul este capabil sa genereze parole random foarte puternice astfel puteti avea parole diferite la fiecare cont si nu trebuie sa tineti minte decat o singura parola cu care o sa închideti baza de date. Mai jos este o poza a programului :

l97cnb0htowaigsymad.jpg

Încercati cu încredere este mult mai bine decat sa folositi aceias parola la zeci sau poate sute de conturi …

Share the joy

One Response

  1. Invo4u septembrie 20, 2008

Leave a Reply