Russia 88 (film)

This article has been written before more than 24months, information might old.

Russia 88 este un film despre neonazismul şi neonaziştii din Rusia, pe scurt o gaşcă de skinheads filmează videoclipuri propagandiste pentru publicarea lor pe internet, lucrurile se complica când propagandistul filmului afla ca sora lui îşi petrece timpul cu străin (non etnic rus).

Rusia a interzis difuzarea filmului pe micile ecrane şi în cinematografe însa procurarea unui DVD cu acest film este legala . Titlul filmului oficial în Rusia este Rossiya 88 dar internaţional a fost emis sub numele Russia 88 . Filmul a fost lansat pe 28 ianuarie 2009 şi a fost regizat de Pavel Bardin şi a participat şi la festivalul internaţional de film de la Berlin.

Acest film a fost perceput ca un afront de către grupările de neonazişti şi skinheads din Rusia.

Rezumat

Filmul începe într-un mod violent care caracterizează tot parcursul filmului , acţiunea filmului este redata prin camera unui tânăr evreu pe nume Abraham ce în mod paradoxal făcea parte din gruparea skinhead prezentata în film . În mare parte din film acţiunea se focalizează pe Saha sau Blade, liderul grupării care avea şi un mentor ce se asigura ca totul poate funcţiona fără restricţii legale şi care îi îndoctrina spre naţional socialism. Vom fi martori în film la exacerbarea tuturor caracteristicilor tipice neonaziste-naziste şi anume : salutul nazist, tabere naziste, propaganda neonazista, muzica RAC, chiar şi a câinilor de luptă. Elementele enumerate mai devreme sunt folosite în decursul filmului pentru a teroriza imigraţii , iar Saha va pune la cale toate atacurile asupra imigranţilor . În continuare Saha va primi de la mentorul grupării un pistol, pistol care îi va fi fatal, după ce Saha a descoperit faptul ca sora lui se întâlnea cu un imigrant, a decis ca împreună cu gaşca sa să îl lichideze pe acest imigrant. Scena care dă curs nenorocirilor este cea în care se întâlnesc cele doua tabere, gaşca de skinheads şi cei care îl protejau pe imigrant , unul dintre protectori îl va împuşca pe mentor şi pe câinele lui Saha. Deşi protagonistul este vizibil afectat nu renunţă să îl vâneze pe iubitul sorei lui dar de data aceasta fără ajutorul prietenilor săi, într-un final dramatic reuşeşte sa îl ucidă . Imediat după acest incident vor urma doua sinucideri prima este a sorei lui Saha iar, apoi a lui Saha, Abraham terminând filmul odată cu sinuciderea lui Saha .

Detalii tehnice

  • Cameră : color, DV-pana la-35mm
  • Muzică : Petr Fedorov
  • Design costume : Alena Alenkina
  • Timp rulare : 104-108 minute
  • Limba : Rusa
  • Ţara în care s-a filmat : Rusia

Acest articol l-am scris cu diacritice pentru că l-am publicat şi pe wikipedia : http://ro.wikipedia.org/wiki/Rusia_88_%28film%29

Share the joy

Leave a Reply